Faipar 4.0, erdészeti gépkavalkád – Jön a 10. innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállítás

innolignum_2017_9Ha erdészet és faipar, akkor természetesen Sopron!  Ez a kijelentés évtizedek óta megállja a helyét, 10 éve azonban nem csak a szakmai oktatás magas színvonala miatt igaz a mondás.  A két ágazat képviselői ugyanis idén 10. alkalommal gyűlhetnek össze az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásáron és Rendezvénysorozaton, a Novomatic Arénában, szeptember 13. és 15. között.

A kiállítás szakmai részén az erdészek, fakitermelők és a faipar szereplői 2018-ban is a legújabb gépészeti technológiákkal, többek között a természetközeli erdőgazdálkodás eszközeivel ismerkedhetnek meg. Ahogy az elmúlt időszakban, úgy idén sem hiányozhatnak a világ élmezőnyébe tartozó márkák: többek között a John Deere, a Komatsu vagy éppen a Ponsse. De számos más gyártó is képviselteti magát a három nap alatt: nagy- és kisgépek, szerszámok a fa feldolgozása és a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások és kazánok is helyet kapnak a rendezvények.

2016-ban már a korábbinál jóval több és változatosabb közönségprogram várta a családokat, a szakmai és laikus látogatókat egyaránt, ami ezúttal sem lesz másképpen. Ráadásul ugyancsak két éve visszatértek az innoLignumra az állami erdőgazdaságok. A 22 erdészeti társaság 120 négyzetméteres közös standján idén is megismerkedhetünk Magyarország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatunk erdei termékeket, de az erdészek munkájába is betekintést nyerhetünk.

innolignum_2017_16

Míg csütörtökön és pénteken főként a szakma áll a középpontban, a hétvégére megszaporodnak a közönségprogramok. A rendezvény ezúttal is helyet ad szakmai konferenciáknak, előadásoknak. A Soproni Egyetem például „Aktualitások a szabványokban és a Központi Vizsgálólaboratórium tevékenységeiben” címmel hívja tanácskozásra a faipari szakembereket. Ezen szó lesz többek közöt a minősített ragasztók köréről, a a faanyag minősítéséhez szükséges tulajdonságok meghatározásáról vagy éppen a tűzvédelmi laboratóriumi vizsgálatokról.

Ugyancsak konferenciát tartanak az innoLignum Sopron kiállításon a faipari ágazat jövőjéről. A „Faipar 4.0” tanácskozás rengeteg gyakorlati érdekességgel várja a látogatókat. Mindezek mellett az Erdőmérnöki Kar szakmai kutatásait mutatja be a közönségnek. A rendezvényt a NAK regisztrálta a Szaktanácsadói Névjegyzékébe, aminek köszönhetően bizonyos előadások után kreditpontok kaphatók a szakmai látogatók számára.

innolignum_2017_36

A nagyközönség részére a fentieken túl lesz még a már hagyományosnak mondható faesztergályos bemutató, drótkötélpálya a kiállítás fölött, amin bárki lecsúszhat, de a szabadtéren szebbnél-szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével, a Kicsiket pedig Natura játszóház is várja. A Forest Power Kft.-vel együttműködve az Erdő-Mező erdészeti hírportál idén is harvester szimulátor versenyt rendez az aréna területén.

Szívesen látjuk a Fa világában, Sopronban, 2018. szeptember 13. és 15. között

Részletek a rendezvényről: www.innolignumsopron.hu

További információ:
E-mail: innolignumsopron@sopronholding.hu
Telefon: 99/514-514

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?