A drón az orvvadászok felderítésére is kiváló eszköz

dron_orvvadaszEgyre több olyan embert ér tetten a rendőrség Angliában, akik illegális falkavadászatokon vesznek részt. Legutóbb egy yorkshire-i szántóföldön lepleztek le nyulakra vadászó elkövetőket, és a felderítésben a rendőrök drónt is bevetettek – írja az Agrárszektor.hu.

Miután jelentősen elszaporodtak az illegális vadászattal kapcsolatos bűncselekmények, a rendőrség a híradások szerint az utóbbi időszakban több rajtaütést is tervezett, amelyek részét képeszték a drónokkal végrehajtott akciók is. A rajtaütésekkel az előállításokon kívül járműveket is lefoglaltak.

Az illegális vadnyúlvadászatokon az orrvadászok vadászkutyákkal üldözik az állatokat. A résztvevők hajtással zavarják fel a nyulakat, majd vadászkutyákkal ejtik el azokat. A vadászok általában fogadásokat is kötnek arra, melyik kutya ér el először egy-egy vadnyulat.

dron_erdo__

Az angol vadászati törvény ugyanakkor a vadnyúl falkavadászatát tiltja. Az előírások szerint ilyen eseményen tilos részt venni vagy közreműködni, és a tulajdonosok saját földterületüökön sem engedélyezhetnek vadnyúlvadászatokat. A tetten ért, illetve bűncselekményért elítélt személyt 5000 fonttal is sújthatja a bíróság.

(Agrárszektor.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?