Borovics Attila: Megelőlegezett bizalomnak is tekintem a Rimler Pál Emlékérmet (+VIDEÓ)

borovics_attila_1A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) október elején Dr. Borovics Attila számára adta át a Rimler Pál Emlékérmet. Az ERTI igazgatójával a szakmai szervezet éves nagyrendezvényén beszélgettünk a kitüntetésről és a kapcsolatáról a magán-erdőgazdálkodókkal.

„Egy kitüntetés mindig jól esik az embernek. Ilyenkor végiggondolja, hogy vajon mit is tett, hogy ezt neki ítéljék. Én úgy gondolom, hogy elsősorban a kollégáimnak köszönhetem ezt a díjat. A közösen végzett munkának tulajdonítom” – nyilatkozta Borovics Attila az Erdő-Mezőnek. Hozzátette: mindezek mellett a kitüntetést egy megelőlegezett bizalomnak is tekinti, hiszen több kutatásuk is indult a magánerdősökkel közösen.

„Pillanatnyilag a problémák feltárásáig jutottunk, ami nagyon fontos lépés ahhoz, hogy később ezeket meg is oldjuk. Én azt gondolom, hogy egy óriási jövő előtt állunk, hiszen sok területet térképeztünk fel. Az eredmények felmutatásáig azonban 1-2 év türelmet kell kérjünk” – hangsúlyozta az ERTI igazgatója, aki szerint nagyon jól lehet együtt dolgozni a magán-erdőgazdálkodókkal.

„Folyamatosan keresnek bennünket, rendszeresen jobbnál-jobb ötletekkel állnak elő. Igazán innovatívak és rugalmasak. Sok szempontból számomra is minta a hozzáállásuk” – magyarázta Borovics Attila. Külön kiemelte, hogy a magán-erdőgazdálkodók számára minden döntésnek azonnali következményei vannak, ha valamit rosszul csinálnak akkor a felelősséget azonnal vállalniuk kell.

„Számomra rendkívül pozitív, inspiráló és szakmailag és tudományos szempontból is kihívásokkal teli az a munka, amiben együtt dolgozunk a magán-erdőgazdálkodókkal” – zárta gondolatait az Erdő-Mező kérdésére.

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?