Pápa Zoltán lett az Év Erdésze Baranyában 2015-ben

ev_erdesze_mecsek_3Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett Év Erdésze 2015. verseny Baranya megyei fordulóján a Sásdi Erdészet kerületvezető erdésze szerezte meg az első helyet.

Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése, sokrétűségének, szépségének bemutatása valamint a szaktársi kapcsolatok elmélyítése céljából rendezték meg május 13-14-én az Év Erdésze országos verseny Baranya megyei fordulóját a Mecsekerdő Zrt. Nagymáté Vendégházának környezetében. A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező 15 erdész technikus a versenyen számos, a mindennapi szakmai gyakorlathoz kapcsolódó feladatot oldott meg, így növények és károsítók felismerését, tájékozódást, gyérítésjelölést, famagasság- és fatérfogat becslést, távolságbecslést és trófea minősítést, erdőfelújítás leírását, szálalásjelölést, állományleírást, számbavételt és választékolást valamint előző napon a lövészetet.

ev_erdesze_mecsek_1

A verseny eredménye:
I. helyezett: Pápa Zoltán kerületvezető erdész, Sásdi Erdészet
II. helyezett: Kovács János kerületvezető erdész, Szigetvári Erdészet
III. helyezett: Hum Ferenc választékoló, Sellyei Erdészet

ev_erdesze_mecsek_3

Így Pápa Zoltán képviseli a Mecsekerdő Zrt.-t az OEE Vándorgyűlésével együtt megrendezendő Év Erdésze 2015. verseny országos döntőjében Kaposváron, június 24-25-én.

A Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdészei számára az erdészverseny mellett Erdész Szakmai Napot szerveztek, ahol választékolási tréningen és új elektronikus átlalók rendszerbe állításának bemutatóján vehettek részt.

ev_erdesze_mecsek_2

(Mecsekerdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?