LIGNA 2015 – XI. Alsó-szász Darukezelő Bajnokság és első Női Darukezelő Kupa

darukezelo_versenyAlsó-Szászország legjobb forwarder és harvester gépkezelői minden második évben összegyűlnek a LIGNA erdészeti és faipari kiállításon, hogy összemérjék az erejüket a darukezelő bajnokságon. Újdonság 2015-ben, hogy idén először női bajnokságot is rendeznek.

A versenyt a hannoveri kiállítási terület déli részén található szabadtéri helyszínen rendezik meg, ahol a versenyzők számos képességét tesztelik. A selejtezőben minden kezelőnek a darut használva kell mozgatni a farönköket. Csak a legjobb 16 darukezelő jut tovább.

Minden fordulóban ketten versenyeznek egymás ellen, azonos forwarder típussal. Egy speciálisan kialakított pályán navigálva kell az úton található rönköket a gépre rakodniuk. Ezzel a feladattal a sebességet és a pontosságot tesztelik. A győztes az a versenyző, aki a legkevesebb időveszteséggel éri el elsőként a célvonalat. A verseny így zajlik számos fordulóval, negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és végül a döntővel. Az abszolút győztes és a második helyezett automatikusan kvalifikálja magát a németországi nemzeti bajnokságra.

Izgalmas újdonság, hogy a LIGNA 2015 Női Darukezelő Kupát is rendez, ahol a legjobb női darukezelők fej-fej mellett fognak versenyezni a legnagyobb elismerésért.

Ezek a daruvezető bajnokságok nagyon szórakoztatóak a résztvevők számára, de izgalmas és népszerű közönségsportok is egyben.

A LIGNA 2015 erdészeti és faipari kiállítás Hannoverben május 11. és 15. között várja a látogatókat. A rendezvénnyel az Erdő-Mező bővebben is foglalkozik a közeljövőben!

Helyszín:
agrar_forditoSzabadtér (FG), nyugati csarnok 14/15.

Fordította:
Kocsi István, mezőgazdasági szakfordító
www.kocsiistvan.webs.com
kocsiistvan@freemail.hu

Forrás:
http://www.ligna.de/en/events/program/crane-driving-championships/

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?