Rönktolás 2014 - Megérkeztek a soproni hallgatók Székesfehérvárra (+KÉPEK)

A soproni erdőmérnök és faipari mérnök, valamint a miskolci bányász- és gépészmérnök hallgatók, hogy a székesfehérvári hallgatókkal kifejezzék összetartozásukat, barátságukat a selmeci diákság és hagyományőrzés jegyében "Rönktolásra" vállalkoztak.
Rönktolás 2014 - Megérkeztek a soproni hallgatók Székesfehérvárra (+KÉPEK)
Szombaton délután érkezett meg az a 26 hallgató, akik közel 200 kilométeren át eltoltak Székesfehérvárra egy mívesen megfaragott, mintegy ötven centi átmérőjű és három méter hosszú tölgyfa rönköt.

ronktolas_nyme_1

Először a bányász-erdész barátság kifejezésére a bányászok egy csillét toltak Miskolcról Sopronba 1989-ben. Ez a hagyomány napjainkra továbböröklődött a selmeci hagyományokat őrző egyetemek között. Került azóta csille Miskolcról Dunaújvárosba, Sopronból rönköt toltak Miskolcra és Dunaújvárosba, valamint 2006-ban Sopronból és Miskolcról együtt utazott egy csille és egy rönk Selmecbányára. ronktolas_nyme_4 Idén júliusban a Geoinformatikai Kar kivált a Nyugat-magyarországi Egyetem kötelékéből, és az Óbudai Egyetemhez csatlakozott, azonban a hallgatók a Rönktolással tettek tanúbizonyságot összetartozásukról és barátságuk erejéről. ronktolas_nyme_3 ronktolas_nyme_2 (szekesfehervar.hu) erdomezolike