A legújabb erdészeti gép a Ponsse kínálatában: Ponsse Bear 8w harvester (+KÉPEK, VIDEÓ)

ponsse_bear_harvester4Az Egyesült Királyságban, május közepén megrendezett nagyszabású erdészeti gépbemutatón már láthatta a közönség a PONSSE új termékét. A Ponsse Bear 8w harvester a fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb teljesítményű, még megbízhatóbb és még ergonomikusabb kialakítású, mint elődei.

A nyolckerekű PONSSE Bear a legnagyobb harvester a gyártó kínálatában, az új fejlesztésű erdészeti gép rendkívül hatékony munkavégzésre alkalmas, miközben a karbantartása és a kezelése is egyszerű. Ezen kívül az Erdő-Mező Online információ szerint a típus egy teljes ráncfelvarráson is átesett.

A termelékenység szempontjából mind az ergonómia, mind pedig az egyszerű használat rendkívül fontos. De a tervezők nagy hangsúlyt fektettek a harvester kabinjára is – a kényelem ugyanis elsődleges szempont. Az új erdészeti gép fülkéje tágas, és a piac egyik legjobb kialakítású kezelőfelületével van ellátva, ráadásul a munkavégzés során a kilátás is nagyban segíti a dolgozót.

ponsse_bear_harvester_kabin

A PONSSE Bear 8w harvester új keretrendszere és a daruk is sokkal tartósabbak lettek, de fontos újítás, hogy az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében a karbantartás minden eddiginél egyszerűbb lett. Ráadásul az új motortechnológia és a továbbfejlesztett hidraulika lehetővé tette, hogy az eddigi 600-1200 üzemóra helyett 900-1800 üzemóra után váljon szükségessé az olajcsere. Ez tovább növeli a hatékonyságot, míg a működési költségeket csökkenti.

ponsse_bear_harvester3

Az új Ponsse erdészeti gép a legújabb szabványoknak is megfelelő, 6 hengeres Mercedes-Benz motorral (260 kW/350LE; 1400 Nm) szerelt, amelynek károsanyag-kibocsátását az SCR-rendszer csökkenti. Mindez a környezetvédelem mellett a fogyasztás csökkenését is eredményezi.

ponsse_bear_harvester6

A kiváló munkateljesítményt a kétkörös hidraulika garantálja, amelynek segítségével a harvester fej és a daru mindig a megfelelő mennyiségű olajmennyiséget kapja. A Ponsse Bear 8w erdészeti gép esetében az új sebességváltó és a motortechnológia lehetővé teszi a hatékonyan munkát a meredekebb lejtőkön is.

ponsse_bear_harvester2

A Ponsse legújabb erdészeti gépének sorozatgyártása május elején kezdődött, így a PONSSE Scorpion után már a PONSSE Bear 8w harvester is az erdőgazdálkodók szolgálatába állhat.

ponsse_bear_harvester1

ponsse_bear_harvester5

ponsse_bear_harvester4

(Ponsse.com – Fordítás: Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?