Aláírás- és anyaggyűjtés az akác hungarikummá nyilvánításához

akacA napokban létrejött Akác-koalíció rövid időn belül kezdeményezi az akác fafaj és az akácméz hungarikummá nyilvánítását, amihez a szervezet segítséget kér. Közben elektronikus aláírás-gyűjtés is indult az akác megmentéséért.

A MEGOSZ kér mindenkit, hogy akinek az akácra, mint sokrétű hasznosításra alkalmas magyar fafajra, a vidék kenyéradó fájára vonatkozó cikke, sajtóanyaga, irodalomjegyzéke, ábrája vagy bármilyen képi és/vagy hanganyaga van, amit fontosnak találna a hungarikummá nyilvánítási kérelemhez csatolni, akkor azt 2014. február 5-én (szerdán) legkésőbb déli 12 óráig elektronikus formában juttassa el a szervezethez.

Gyűjtik az aláírást is

A fehér akác (Robinia pseudoacacia) méze és a fájából készült erdészeti termékek legyenek hungarikumok! Ez ifj. Pályi Zoltán nyírségi erdőmérnök aláírási kezdeményezése, amihez már eddig is sokan csatlakoztak. A cél 100.000 elektronikus aláírás összegyűjtése, ami egyáltalán nem lehetetlen – olvasható a MEGOSZ honlapján.A szakmai szervezet is kéri, hogy írja alá a beadványt és küldje tovább a petíció linkjét azoknak, akikről úgy gondolja, hogy egyetértenek ezzel a céllal.

Az aláírást az alábbi linken lehet leadni:
http://www.peticiok.com/akac_hungarikum

(megosz.org)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

1 Hozzászólás “Aláírás- és anyaggyűjtés az akác hungarikummá nyilvánításához

  1. georgehunter szerint:

    Az EU mindenbe bele akar szólni, ami a saját érdekeivel ellentétes. Így tették szisztematikusan tönkre a mezőgazdaságot is nálunk. Ők nem akarták hogy a nem az idén barnultak náluk legyenek, ide passzolták őket!!! Ezzel miért nem foglalkoznak?! Ezzel sokkal érdemesebb lenne mint az akácosokkal!!

Vélemény, hozzászólás?