Megosztva – Vona Gábor a Mátrában dolgozott a fakitermelőkkel (+KÉPEK)

vona1Vona Gábor, a Jobbik vezetője a politikusok körében nem mindennapi tevékenységet űzött a mai napon. A politikus egy fakitermelésnél segédkezett, amelyről leírta tapasztalatát is a Facebook oldalán. Portálunk ugyan csak a szakmai értelemben vett politikába szokott belefolyni, de örülünk, hogy a szakmánk így is közelebb kerül néhány emberhez.

Vona Gábor beszámolója:

A mai napon az erdők világába látogattam el. Mint mátraaljai születésű ember, nyugodtan mondhatom azt, hogy hazajöttem, de azt is hozzá kell tenni, hogy motoros fűrész most volt először a kezemben. Egy fakitermeléssel foglalkozó brigád tagjaként fát döntöttünk, aprítottunk és raktunk össze. Megtanultam olyan dolgokat, mint hajkot vágni vagy a döntővágás lényegét. Szeretném hangsúlyozni, mielőtt – jószándékú vagy rossz szándékú – amatőr természetvédők elárasztják posztjaikkal a bejegyzést, hogy az erdészek által kivágásra jelölt fákat vágtuk ki, majd termeltük ki, amelyek lakossági tűzifaként kerülnek majd hasznosításra. Az erdőgazdálkodásnak ez a munka szerves része.

vona6

A fakitermelés hihetetlenül nehéz, de egyben a természet közelségéből fakadóan elképesztően gyönyörű munka. Az állatok annyira megszokták már a munkások jelenlétét, hogy nem egyszer a zaj ellenére is a közelükben tűnnek fel. Az ágazat azonban – sok másikhoz hasonlóan – nehézségekkel küzd, nagyon sokat és nagyon keményen kell dolgozni ahhoz, hogy meg lehessen belőle élni. A favágásról tudni kell, hogy mára már nagyon népszerű sportággá is vált, amelyről több izgalmas videó is megtekinthető az interneten. A magyar versenyzők egyre jobbak, a mai csoportvezetőm például, akinek a keze alá dolgoztam, országos második. Legjobb tudásom szerint igyekeztem, de nem hiszem, hogy egyhamar kiállítható lennék. Erre szokták mondani, a részvétel a fontos.

vona1

Az Erdő-Mező Online Megosztva cikksorozatában olyan érdekességekről számolunk be, amelyet aktuálisan egy-egy cég, társaság oszt meg a Facebookon az erdőgazdálkodással, vadászattal, faiparral kapcsolatban. Ezt a bejegyzést Vona Gábor Facebook oldalán találtuk!

vona3

vona4

vona5

(Vona Gábor – Facebook oldal)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?