Megkezdődött a csemeteültetés a debreceni Nagyerdőben

Csemeteültetés2 NYÍRERDŐ Zrt.Megkezdték a facsemeték ültetését a debreceni Nagyerdőnek azon a másfél hektáros területén, ahol a debreceni erdészet januárban kivágta a nem őshonos akácfákat, nyugati ostorfákat és a kései meggy fafajú állományt.

Pusztai Virág, a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének általános műszaki vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: túl azon, hogy nem őshonos növényekről volt szó, a fakivágást az is szükségessé tette, hogy ebben az erdőrészletben sok elöregedett, korhadt, csúcsszáradt, veszélyesen megdőlt fatörzs volt.

Ugyanakkor úgynevezett hagyásfaként megőrizték a fenntartható őshonos fafajokat, a kocsányos tölgyet és a fehér nyarat. Erre az idős állomány ökológiai memóriájának átörökítése érdekében van szükség – magyarázta.

Csemeteültetés1 NYÍRERDŐ Zrt.

A következő napokban mintegy 8000 csemetét ültetnek el: hazai nyár, ezüst hárs és nyír kerül a területre. A munkában önkéntesek is segítenek: a Központi Ifjúsági Egyesület szervezésében csütörtökön a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolából érkeztek fiatalok, rajtuk kívül a Ganga Egyesület és a DEHÖK hallgatói környezetvédelmi bizottság tagjai is részt vettek az ültetésben. Csatlakoztak a faültetéshez a Tiszántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai is – közölte az erdészeti vezető.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?