A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 28

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 28
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Hagyomány-kultúra | Erdő-Mező Online

Hagyomány-kultúra kategória cikkei

Elismerést vehettek át a Gyulaj Zrt. munkatársai

A kiemelkedő szakmai- és emberi teljesítményükért "Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-ért aranygyűrűt" vehetett át Both Hajnalka gazdasági vezérigazgató-helyettes és Kertai László erdei iskola vezető.

Tovább >>>

Karácsonyfavásár a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. idén is karácsonyfavásárt tart a társaság központjában.

Tovább >>>

Megvan a magyar válogatott kerete - Újoncot is avatnak Stuttgartban

Kihirdették a magyar STIHL Timbersports válogatott teljes keretét. Az első három név nem meglepetés, hiszen a 2023-as nemzeti bajnokság dobogósai ott lesznek a stuttgarti Világbajokság csapatversenyén.

Tovább >>>

Strúbel Bence sérülés miatt kihagyja a VB-kvalifikációs versenyt - STIHL Timbersports

Bár nagy reményekkel készült a svédországi VB-kvalifikációs versenyre, végül nem lehet ott a skandináv megmérettetésen Strúbel Bence. A 21 éves sportfavágó munka közben szenvedett ujjsérülést, ami miatt vissza kellett lépnie, így biztos, hogy nem lesz magyar versenyző az egyéni STIHL Timbersports Világbajnokságon – tájékoztat a STIHL Timbersports Magyarország.

Tovább >>>

Októberben öregdiák találkozót szerveznek Szegeden

Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum 2023. október 7-én 10:00 és 22:00 óra között tartja a IV. Öregdiák Találkozóját, melyre szeretettel vár minden volt diákját, tanárát és munkatársát.

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

Erdész-vadász szakembereket tüntettek ki az erdők világnapja alkalmából

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor a 2022. évi Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Tovább >>>

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésen a hagyományokhoz híven kitüntető elismeréseket adtak át az erdészeti ágazat szereplőinek.

Tovább >>>

Idén is felbőgnek a motorfűrészek - Megvannak a regionális fakitermelő versenyek helyszínei és időpontjai

2023-ban újra hat helyszínen mutathatják meg tudásukat a legbátrabb és legrátermettebb fakitermelők, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Ásotthalmon, Orfűn, Sopronban, Gödöllőn, Keszegen és Bükkzsércen várja a versenyzőket és nézőket.

Tovább >>>

Különdíjat nyert el az akácról készült film

Tavaly áprilisban debütált Az akác és méze – a “legmagyarabb” fa története című ismeretterjesztő rövidfilm. Poroszka Magyar Zsolt alkotását idén különdíjban részesítették. 

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Két erdészeti technikum is a legjobb 100 között

Megjelent a 2023-as technikumi rangsor, a TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A listában két erdészeti technikum is helyet kapott; a soproni és a mátrafüredi.

Tovább >>>

1. / 59. oldal > >>