Megmérettettek az Egererdő erdészei a versenyen

A koronavírus járvány kezdete óta első alkalommal gyűlt össze az Egererdő Zrt. erdész kollektívája, a Parádfürdői Erdészet területén lévő Rudolf-tanyán. A Bükkből, a Mátrából és a Heves-Borsod dombvidékről érkező kollégák az Év Erdésze verseny elődöntőjén vehettek részt ebben a csodás környezetben.
Megmérettettek az Egererdő erdészei a versenyen
A hét erdészet szakemberei, a megszokott versenyszámokban mérték össze tudásukat. A megnyitó után a szakmai tesztsor kitöltése következett, amiben a mindennapi munkához szükséges jogszabályokkal kapcsolatos kérdések is szerepeltek. Az elméleti tesztet négy terepi versenyszám követte, melyben az alábbi, mindennapi gyakorlati feladatokat kellett a zöldruhás szakembereknek elvégezni:
  • választékolás,
  • trófeabírálat,
  • fatérfogat becslés,
  • gyérítésjelölés.
A feladatlapok javítása befejeződött, mely szerint egyéniben első helyezést ért el

Tóth Sándor, a Felsőtárkányi Erdészet kerületvezető erdésze.

Második lett

Kiszály Gábor kerületvezető erdész Parádfürdőről,

harmadik helyezést ért el

Asztalos Lajos kerületvezető erdész, szintén a Felsőtárkányi Erdészettől.

DSC_0834 Az egyéni helyezések mellett a Felsőtárkányi Erdészet csapatban első helyen végzett. Az egyéni nyertes - a pénzjutalom mellett - továbbjutott az országos versenyre, mely az Országos Erdészeti Egyesület augusztusi Vándorgyűlését megelőzően Bugacon lesz megtartva. Az országos megmérettetés résztvevői az Év Erdésze címért versengenek, mely cím szakmán belül hatalmas elismerésnek számít. (Egererdő Zrt.)