Luzsi József lett az agrárkamara erdő- és vadgazdálkodási osztályának országos elnöke

Megtartotta alakuló küldöttgyűlését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) december 20-án, a Parlament Felsőházi termében. A kamara vezetése változatlan: elnöke továbbra is Győrffy Balázs, alelnökei Éder Tamás, ifjabb Hubai Imre, Kis Miklós és Zászlós Tibor lettek a küldöttek döntése alapján. Az Erdő- és vadgazdálkodási osztály országos elnöke Luzsi József magán erdőgazdálkodó, a MEGOSZ tiszteletbeli elnöke lett.
Luzsi József lett az agrárkamara erdő- és vadgazdálkodási osztályának országos elnöke
A NAK Erdő-, vad- és halgazdálkodási osztály megyei elnökei >>> - Magyar kézben lévő föld nélkül nem lehetne saját jövője Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban tartott ülésen. A miniszterelnök a magyar jövő egyik oszlopának nevezte az agrárgazdasági kamarát, amellyel - mint mondta - "vállvetve küzdöttünk, hogy a földet magyar tulajdonban tartsuk". nak_2017_orban Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a küldöttgyűlés személyi döntését kommentálva azt mondta "a győztes csapaton ne változtass" elv érvényesült. Így továbbra is az a célkitűzés, hogy a magyar agrárgazdaság és az élelmiszeripar, valamint a kereskedelem erőforrásait kihasználva az eddiginél is versenyképesebb legyen mind a bel- mind a külföldi piacokon. Jakab István, az agrárkamarai választásokon győztes jelölő szervezet vezetőjeként kiemelte, a Magosz évtizedeken keresztül - szövetségeseivel együtt - a korszerű agrár- és élelmiszergazdaság, az élhető vidéki élet feltételeinek megteremtéséért dolgozott, és ez beteljesült. Elmondta: az agrárkamarai választáson a Magosz 17 szervezettel fogott össze, az összefogás lefedte a teljes magyar agrár- és élelmiszergazdaságot, valamint a -kereskedelmet is. nak_2017_jakab A választáson mintegy 50 ezer tag élt szavazati jogával, négyszer annyi, mint 2013-ban. Európai összehasonlításban a 13,2 százalékos részvételi arány kifejezetten jónak minősíthető - jegyezte meg. Hozzátette: az ellenlábas Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) csak kilenc megyében tudott jelöltet állítani. Az agrárkamarai választáson a Magosz és szövetségesei listája a szavazatok 88,3 százalékát kapta. A MOSZ tagjai közül is többen ezen a listán szerepeltek, ami igazolja, hogy a Magosz és szövetségesei együttműködésre törekedtek, a megválasztottak az egész ágazatot képviselik. Győrffy Balázs az MTI-nek elmondta: a kamarai tagság képviselőinek azon döntése, hogy a korábbi vezetés kapott újra bizalmat, alapot ad arra, hogy a megkezdett konstruktív munka folytatódjon. nak_2017_gyorffy Az elnök a küldöttek előtt kiemelte: az agrárkamara tagjai az elmúlt ciklusban sok kérdésről formáltak véleményt, így a kormánnyal való együttműködésről, a kötelező kamarai tagságról. A szakmai vélemények alapján Magyarország kormánya partnerként tekint a NAK-ra, amelyet egy stratégiai megállapodás megkötésével ismert el. Jelzés értékűnek minősítette azt, hogy a gyűlésen a miniszterelnök mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fazekas Sándor, a földművelésügyi tárca vezetője is jelen volt.

A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA 2017. december 20-án megválasztott országos TISZTSÉGVISELŐI:

Elnök: Győrffy Balázs Alelnökök: Zászlós Tibor, mezőgazdaságért felelős alelnök Éder Tamás, élelmiszeriparért felelős alelnök ifj. Hubai Imre, vidékfejlesztésért felelős alelnök Kis Miklós Zsolt, általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnök Országos Etikai Bizottság: Hoffmann Ádám Pálffy Levente Pásztor Tamás Sain Krisztián Dr. Takács Ferenc Országos kamarai osztályok elnökei: Petőházi Tamás, Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztálly Mártonffy Béla, Kertészeti és beszállító ipari osztály Wagenhoffer Zsombor, Állattenyésztési és beszállító ipari osztály Losó József, Élelmiszer-feldolgozási osztály Csorbai Attila, Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztály Patay Vilmos, Kistermelői, együttműködés és helyi kezdeményezések osztály Luzsi József, Erdő- és vadgazdálkodási osztály Weisz Miklós, Fiatal gazda és innovációs osztály Szabó Levente, Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztály [caption id="attachment_22854" align="aligncenter" width="600"]Luzsi József a MEGOSZ 2015-ös rendezvényén Luzsi József a MEGOSZ 2015-ös rendezvényén[/caption] Ellenőrző Bizottság: Dr. Cseh Tibor András Harcz Zoltán Dr. Kovács P. Zoltán Ribányi Pál Sulyok Ferenc Választottbíróság bírái: Dr. Balogh Zoltán László Dr. Bobvos Pál Dr. Csák Csilla Dr. Imre Miklós Dr. Jójárt László Dr. Kator Zoltán Dr. Kovács Zoltán (Budapest) Dr. Kovács Zoltán (Veszprém) Dr. Kovács Róbert Dr. Kurucz Mihály Dr. Lovászy Csaba Dr. Mikó Zoltán Nagy László Dr. Nyujtó Ferenc Dr. Pásztor Tamás Dr. Reiniger Balázs Dr. Rieger László Dr. Szecskay András Dr. Tóth Attila Dr. Bacskai Edina Dr. Orbán Miklós Dr. Szabó Gyula Dr. Szánthó Pál Dr. Andréka Tamás Dr. Kis Norbert Dr. Szűcs Ernő Péter Dr. Czira Enikő Erzsébet Dr. Jobbágy Krisztina (Forrás: MTI, NAK; Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd és Máthé Zoltán) erdomezolike