Idén újra EIMA agrárkiállítás - Erdészeti gépek is lesznek Bolognában

November 12. és 16 között ismét Bologna felé tekint majd az európai agrárvilág, hiszen Olaszországban újra megnyitja kapuit az EIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás. A rendezvényen az erdőgazdálkodás és az erdészeti gépek is nagy hangsúlyt kapnak majd, hiszen a biomassza központi téma lesz.
Idén újra EIMA agrárkiállítás - Erdészeti gépek is lesznek Bolognában
Bruttó 3000 négyzetméteren - ebből 150 000 négyzetméter a kiállítói terület - 1755 kiállító cég várja majd az érdeklődőket Bolognában. Legutóbb 196 000 látogató volt kíváncsi az olasz rendezvényre, idén a szervezők a 200 000 főt célozták meg. Az Év Traktora idén Olaszországban Az öt napos nemzetközi rendezvény egyik kiemelt eseménye az Év Traktora pályázat díjkiosztója lesz rögtön az első napon. Az ünnepségen kiderül, hogy melyik erőgép nyeri a 2015-ös címet. A versenybe olyan traktorok szálltak be, mint a Case IH Magnum CVX 380, a Challenger MT 775 E, a Claas Arion 430, a Deutz-Fahr 9340 TTV, a Fendt 939 Vario S4, a John Deere 7310 R vagy éppen a Massey Ferguson 8737.

eima_wood

De november 12-én délben kihirdetik az Év Speciális Traktora 2015 pályázat nyertesét is, amely az Aebi, Antonio Carraro, John Deere, Lamborghini, New Holland ötösből kerül ki. Ezen kívül a dizájn díjat is át fogják adni a legszebb erőgépnek. A döntős traktorok listája képpel >>> Ezzel a komoly eseménnyel indul tehát november 12-én 12:00-tól az EIMA, amely egyébként 10:00-kor nyitja meg hivatalosan a kapuit. Kiemelt helyen a biomassza Az idei EIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás központi témája lesz a megújuló energia, méghozzá a biomassza. Különösen annak fényében, hogy az olasz kormány augusztusban elindított nemzeti programját a témában. A kiállításon tehát bemutatkoznak majd a biomassza alapanyagokat kezelő gépek és legújabb technológiák, de lesznek előadások, konferenciák is. Ráadásul a témához kapcsolódó erdészeti gépek külön bemutatón is részt vesznek majd. Többek között a tűzifa-feldolgozás és -kezelés, az aprítás, a mezőgazdasági hulladékok kezelése is megjelenik majd egy külön területen.

oma_eima

Az előadások tekintetében olyan témákat boncolgatnak majd a szakemberek, mint a „Gépesítés és a biomassza" vagy a „Bioenergia ösztönzése", de szó lesz az energianövényekről is. 25 éves FAE, és még sokan mások Erdészeti gépek tehát bőséggel akadnak majd a kiállításon, ezek közül ráadásul 25. születésnapját ünnepli a FAE, amely erdészeti zúzók széles választékával várja majd az érdeklődőket. De a konkurenciából ott lesz többek között a Nobili, a Berti, sőt a Seppi M. is. Aprítógépek közül láthatjuk talán a legnagyobb kínálatot, például a Caravaggi vagy a Technoagri gépeit. Széles lesz a választék a Pezzolato standján is, amely a kisebb és nagyobb aprítógépek mellett tűzifa-feldolgozó gépeket is kiállít. A cég ráadásul szalagfűrészeket is gyárt, és egy olasz önjáró aprítógépet is bemutatnak majd az érdeklődőknek, amely több egyedi megoldást is magába foglal, ráadásul a külcsínre is adtak a tervezők. pazzalona_onjaro Tűzifa feldolgozás, hasítás kapcsán a Thor és az OMA standja is érdekesnek ígérkezik, utóbbi éppen idén mutatkozott be Magyarországon, az innoLignum Sopron kiállításon. Bolognában láthatjuk majd a Doosan és a Bobcat gépeit is, de ott lesz pótkocsikkal a Fliegl, csörlőivel a Maxwald és az Uniforest is és még sokan mások. (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike