Keresési találatok erre a cimkére: vadgazdálkodás

Illegálisan működő fatelepet zártak be

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizték a sajóbábonyi járőrök és a Nébih Faanyagterméklánc-felügyelet szakemberei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os számú főúton, illetve a Pitypalatty-völgyben.

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Orfűn rendezik meg a STIHL fakitermelő verseny második fordulóját

Az Országos Fakitermelő Versenysorozat második, dél-nyugat magyarországi regionális fordulóját május 6-án, szombaton rendezik meg az alábbi kísérőprogramokkal.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Óriásit ugrott az illegális erdőirtás az elmúlt évtizedben a brazíliai Amazonas vidékén

Százhuszonkilenc százalékkal nőtt az illegális erdőirtás 2013 és 2021 között a brazíliai Amazonas vidékén az őslakosok földjein - derült ki a Sao Pauló-i Kutatási Alapítvány kedden közzétett tanulmányából.

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

A fakivágások hatással vannak az esőerdőkben lehullott csapadékmennyiségre

Egy új tanulmány feltárta, hogy az erdőpusztulás megváltoztatja az időjárást a világ három legnagyobb megmaradt trópusi esőerdejében – hívja fel a figyelmet az NPR.

Tovább >>>

Térfigyelő kamerák és műholdképek segítségével szorítanák vissza az illegális fakivágásokat Romániában

A SUMAL 2 faanyag-nyomkövető rendszer fejlesztését jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki szerint ezáltal nyomon lehet majd követni az országban a faanyagok szállítását, illetve az erdők állapotát – írja a Krónika Online.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

Madárinfluenzát igazoltak egy határ menti lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolták a madárinfluenza vírusának jelenlétét – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Kezdődik a tavaszi rókavakcinázás hazánk déli és keleti megyéiben

A rókák veszettség elleni immunizálását tavasszal datáljuk, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A Nébih tájékoztatása szerint a repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.

Tovább >>>

Módosítások a Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs támogatás pályázati felhívásában

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint módosult a VP4-12.2.1-16 kódszámú, „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” című pályázati felhívás dokumentációja. A módosítás célja a 2023. évi támogatások igénylésének lehetővé tétele, valamint a 2021. december 31-én kivezetésre került megbízott erdőgazdálkodói jogviszonnyal érintett erdők új erdőgazdálkodói részére a 2022. évi támogatási jogosultság megalapozása.

Tovább >>>

A korábban meghatározottnál több szén-dioxidot kell elnyelnie az európai erdőknek

Az Európai Parlament elfogadta azt az új rendeletet, amely új célértékeket vezet be, egyebek mellett 2030-ra a vállaltnál 15 százalékkal nagyobb arányú szén-dioxid-elnyelést irányoz elő a gáz hosszú távú megkötésére és légkörből való kivonására - tájékoztatott az uniós parlement kedden.

Tovább >>>

<< < 4. / 53. oldal > >>