Keresési találatok erre a cimkére: vadászat

Kvadozás Nógrád vármegye erdeiben?

Kvadosokat állított félre a rendőrség Szarvasgedén, miután vélhetőleg nem közúton használták az eszközöket. Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet – hívják fel a figyelmet.

Tovább >>>

Megjelent az erdészeti mérő és megfigyelő-rendszer idei összefoglalója

A Nemzeti Földügyi Központ közzétette leporelló formájában a 2023-as  Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer összefoglalóját.

Tovább >>>

Csaló tűzifa árusok buktak le az agglomerációban

Próbavásárlás során bizonyosodott be, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. nevével visszaélve akartak csalók tűzifát értékesíteni. A tilosban járók lebuktatására a Nébih ellenőreivel közös akcióban került sor.

Tovább >>>

Ismét veszett rókát találtak az ukrán határ közelében

A Nébih laboratóriuma veszettséget állapított meg egy kutyával verekedő rókánál Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A közlemény szerint a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Meghirdették az erdészeti szakszemélyzet őszi jogosulti alapképzését

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését. 

Tovább >>>

Letartóztattak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. 

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Közel egy tucat fegyvert és félezer lőszert foglaltak le egy orvvadász házában

A kunadacsi férfi lelőtt egy vadat, tetten érték a bűnös tevékenysége közben – írja a police.hu. A közlemény szerint a  lakása közel tucatnyi fegyvert és puskát, valamint félezernél is több lőszert rejtett.

Tovább >>>

Letölthető az erdőtörvény módosult rendeleteinek szövege

Az erdőtörvény július 1-jei módosítását követően máris frissült az erdészeti jogszabályok egységes szerkezetben elérhető gyűjteménye az NFK honlapján – hívja fel a figyelmet a NAK.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

Összegyűjtötték, majd elrejtették az agancsokat az erdőben

Befejezte a rendőrség a vizsgálatot az agancsokat gyűjtő férfiak ellen.

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Orvvadászoknál tartottak házkutatást a rendőrök

Orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit – tájékoztat a rendőrség.

Tovább >>>

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

Az épületgépészet szerepe az épületek fenntarthatóságában: Környezetbarát megoldások a fűtés és hűtés terén

Az épületek fenntarthatósága az egyik legfontosabb tényező, amelyet egy épület tervezésekor figyelembe kell venni.  Az épületgépészet számos olyan lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik az energiahatékony és környezetbarát fűtési és hűtési megoldások alkalmazását. Ebben a cikkünkben néhány ilyen megoldást fogunk bemutatni.

Tovább >>>

<< < 2. / 51. oldal > >>