A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: turizmus

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

Vadásztársaság is csatlakozott az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához

Az akcióban résztvevők közösen ellenőrizték a települést, valamint a város külterületét.

Tovább >>>

Vadkímélő és fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok – pódiumbeszélgetés a FeHoVán

A klasszikus nagyüzemi mezőgazdaság nem segíti a biológiai sokféleség növekedését, sőt, arra általában kifejezetten negatív hatással van. Ebbe pedig beletartoznak az apróvad fajok is, amelyek állománya gyakran kifejezetten sérülékeny – gondolhatunk például a fogolyra.

Tovább >>>

Újra itt a FeHoVa! - Gyere, és találkozzunk!

Hamarosan megnyitja kapuit az immár 30. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Erdészeti traktorokkal is tüntetnek a német gazdák

Hétfő reggel óta több ezer traktorral kezdtek demonstrációba a német gazdálkodók, számos utat és autópályát eltorlaszoltak, látványos akciókat hajtanak végre, a közösségi platformokat is ellepték az épületek elé trágyát szóró vagy bálát aprító munkagépek. Nem ez az első megmozdulás a közelmúltban, amivel a német termelők a mezőgazdasági adókedvezmények jelentős csökkentése ellen tiltakoznak.

Tovább >>>

Nemesnyár termesztés jövője ártéri körülmények között

Bár nagyobb folyóinkat övező, a nemesnyárak termesztése szempontjából optimális középmagas fekvésű ártéri területek nem tartoznak a klímaváltozás szempontjából legveszélyeztetettebb területek közé, a folyók vízjárását befolyásoló csapadékviszonyok változása, a hőségnapok előidézte erőteljes párologtatási kényszer, valamint a viharos napok számának növekedése közvetlen és közvetett hatásokat gyakorol az ártéri nemesnyár ültetvényekre, ezáltal e területeken gazdálkodó erdészeket is egyre nagyobb kihívások elé állítja. 

Tovább >>>

Komoly megfontolás előtt a pályázók: erdőtelepítés Natura 2000 gyepterületen

2023. január 1-től az érzékeny gyepek – gyakorlatilag a Natura 2000 gyepek – feltörésére vonatkozó uniós támogatási szabályozás eltér a Natura 2000 gyepterületek használatára vonatkozó hazai anyagi jogi szabályozástól. Ez a korábban jóváhagyott, de 2022. december 31-ig nem megvalósított erdősítési támogatási kérelmek esetében esetenként szankciókat eredményezhet, illetve komoly megfontolás elé állíthatja a pályázót.

Tovább >>>

Már a műhelyben vannak a kerti gépek? De tiszták is?

Lassan véget érnek az őszi teendők a kertekben, de a közterületeken is csökken a munka, ami egyet jelent azzal, hogy a fűkaszák, fűnyírók és egyéb kisgépek kényszerpihenőre mennek. De nem mindegy, hogy ezek az eszközök milyen állapotban várják a tavaszi szezont. A STIHL szinte minden termékcsaládjához kínál ápoló készleteket, amikkel könnyedén tisztíthatjuk és óvhatjuk meg értékes eszközeinket.

Tovább >>>

NAK: kihívásokkal teli gazdálkodási környezetben kezdi az erdészeti ágazat az őszi munkákat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos körképe szerint az erdészeti ágazat szereplői kiegyensúlyozott időjárási viszonyok között, optimista támogatáspolitikai várakozásokkal, de kedvezőtlen fapiaci környezetben, szűkülő munkaerő-piaccal és változó szaporítóanyag-ellátási kilátásokkal kezdik meg a 2023/2024-es erdészeti szezont.

Tovább >>>

Nehéz időszakban is komoly fejlesztésekbe kezdett a STIHL

Az elmúlt időszakban számos komoly kihívással szembesült a STIHL csoport, a társaság 3,84 milliárd eurós bevételt ért el 2023 januárja és augusztusa között, ami 1,5 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. A vállalatnál ennek ellenére töretlen a termékfejlesztés, és a gyártókapacitás növelése is.

Tovább >>>

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Gépkiállítással, drónbemutatóval veszi kezdetét csütörtökön a Bábolnai Gazdanapok

Drónbemutatóval, mezőgazdasági gépshow-val, kerekasztal-beszélgetésekkel és fajtabemutatókkal vár szeptember 7. és 9. között a Bábolnai Gazdanapok.

Tovább >>>

Meghirdették az erdészeti szakszemélyzet őszi jogosulti alapképzését

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését. 

Tovább >>>

A fenntartható erdőgazdálkodás is kiemelt témája a Nemzeti Biodiverzitás Stratégiának

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket.

Tovább >>>

Remekeltek a Vérteserdő képviselői a lőbajnokságon

A gyenesdiási Sportlőtércentrumban rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulóját, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

Tovább >>>

1. / 50. oldal > >>