Keresési találatok erre a cimkére: őzvadászat

A faanyagok kereskedelmét is súlyosan érintik az oroszok elleni szankciók

A faanyagok kereskedelmét is nagyban érintik az ukrán válság nyomán bevezetett korlátozó intézkedések. Ezek újabb részleteit egyeztették a tagállami szakérők az EU Bizottság EUTR munkacsoportja 2022. április 29-i ülésén. Cikkünkben az aktuális tudnivalókat foglaltuk össze.

Tovább >>>

Kutatók: a klímaváltozás miatt még komolyabb fagykárok lehetnek Magyarországon

A klímaváltozás miatt még komolyabb fagykárok lehetnek Magyarországon - olvasható a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportálon pénteken közzétett elemzésben. Tovább >>>

Magyarországon hiánypótló madármegfigyelő kézikönyv jelent meg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársa által írt hiánypótló könyv célja a Magyarországon is mind népszerűbb távcsöves madármegfigyeléssel most ismerkedők segítése a terepi felszerelés kiválasztásában, a madárhatározó használatában, a települések madárvilágának megismerésében.

Tovább >>>

Faipari szankciókkal is sújtják Fehéroroszországot

Újabb Fehéroroszországot sújtó szankciókról állapodott meg az Európai Unió, írta a Guardianra hivatkozva a Pénzcentrum.hu. A lap szerint ezt az EU soros, francia elnöksége megerősítette.

Tovább >>>

Gyönyörű székek készültek faipari hulladékból

Első ránézésre valószínűleg nem mondanánk meg, mennyire komplex projekt áll Matthias Gschwendtner egyedi dizájnszéke mögött. A faipari hulladék felhasználásával készült darab modern technológiák, például komputációs dizájn és robotikai kivitelezés segítségével jött létre.

Tovább >>>

Az EU a WTO-hoz fordul az orosz faanyagexport korlátozásának ügyében

Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) konzultációt kezdeményezett Oroszországgal a faipari termékekre vonatkozó orosz exportkorlátozások miatt - közölte az Európai Bizottság pénteken.

Tovább >>>

Bemutatták A vadászat választott engem című könyvet

A vadászat kitörölhetetlen az emberiség történetéből, a vadászat az ember antropológiai öröksége - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes A vadászat választott engem című könyv szerdai budapesti bemutatóján.

Tovább >>>

Elhunyt Kelemen Attila

Hetvennegyedik életévében elhunyt Kelemen Atilla állatorvos, politikus, az RMDSZ volt parlamenti, valamint európai parlamenti képviselője, a szövetség Maros megyei szervezetének egykori elnöke - tájékoztat a Krónika. Tovább >>>

3+1 társasjáték a természetről és a biodiverzitásról

A biodiverzitás és annak védelme komoly dolog, ám a természet önmagában is rengeteg élményt nyújt, és a szemléletformálás, a környezeti nevelés során ezt ki is lehet, sőt ki is kell használni. Közeledik a karácsony, valamint sok agrárvállalkozásnál az évvégi pihenőidő is, amikor több idő jut a családra, a szórakozásra. Éppen ezért 3+1 olyan közösségi játékot ajánlunk, ami nemcsak vidám, kellemes időtöltést szavatol a hosszú, téli estékre, de könnyed módon bemutatja a magyar vidék rejtett kincseit, környezetünk izgalmas sokféleségét, védendő értékeinket is.

Tovább >>>

Pályaválasztási nyílt napok az agrárszakképzésben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályaorientációs tevékenységének kiemelt célja az agrár-szakképzésbe történő beiskolázás elősegítése, valamint a pályaválasztó fiatalok körében a mezőgazdasági, erdészeti, kertészeti, környezetvédelmi és élelmiszeripari szakmák/szakmairányok népszerűsítése. Tovább >>>

Tovább emelkedett a faanyag ára a tengertúlon is

A Bloomberg arról ír, hogy noha az év mostani szakasza normál esetben a faipar csendesebb időszaka lenne, a jelek szerint idén ez nem így lesz, és az árak ismét emelkednek. A chicagói árutőzsdén augusztus közepe óta a fa több mint kétharmadával drágult, és az így elért szint a koronavírus-járvány előtti öt év átlagának több mint a duplája.

Tovább >>>

Szent Hubertus mise lesz a pálosok sziklakápolnájában

Az erdész szakma védőszentjének emléknapján, 2021. november 3-án Szent Hubertus misét tartanak Budán, a Szent Gellért téren álló Pálos atyák Sziklatemplomában. Az Országos Erdészeti Egyesület elnöksége mindenkit szeretettel vár a 17 órakor kezdődő közös imádságra. Tovább >>>

Az erdészek és vadászok zarándoklatát tartják Mátraverebély-Szentkúton

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke.Tovább >>>

Krízis az erdélyi fa- és bútoriparban, elképesztően drágult a fa alapanyag

Bajban vannak az erdélyi fa- és bútoripari cégek, nagyon megdrágult ugyanis a nyersanyag az elmúlt időszakban. „A drágulás mértéke eltérő, attól függően, hogy rönkfáról, lábon álló fáról, deszkáról, PAL-lemezről vagy más alapanyagról van szó, de átlagban 50 és 100 százalék között mozog” – nyilatkozta a Maszolnak Barabás Csaba, a gyergyói vállalkozókat tömörítő Arbor elnöke. Ezt megerősíti a Horváth&Partners nemzetközi menedzsment tanácsadó cég közelmúltban készült tanulmánya, mely szerint a fa ára megkétszereződött az utóbbi 12 hónapban.

Tovább >>>

Nagyot zuhant az építési faanyag ára

Az építési fa ára már akkorát korrigált vissza, hogy ezzel el is veszítette az idei évben elért nyereséget - közölte honlapján az Agrofórum. Az ok a csökkenő keresletben és növekvő kínálatban keresendő.

Tovább >>>

<< < 2. / 11. oldal > >>