Keresési találatok erre a cimkére: nyúl

Gyorsan terjed az erdőtűz Chilében

Hatalmas erdőtűzzel küzdenek a lánglovagok Chilében, már több mint 700 hektáron tombolnak a lángok – írja a HírTV. A bozóttűznek indult katasztrófát nem sikerült gyorsan megfékezni, a lángok pedig gyorsan terjednek: bár a térség összes tűzoltója a helyszínen van, a tűzvész egyre csak terebélyesedik.

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

A klímaváltozás fokozta az erdőtüzek és az aszály kockázatát

Friss tanulmányok szerint a klímaváltozás jelentősen fokozta a szélsőséges időjárási események kockázatát szerte a világon az elmúlt két évben - írta a The Guardian brit napilap online kiadása.

Tovább >>>

Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

December 27-én az ország több mint 40 helyszínén rendezik meg ismét a jótékonysági vadászatot. A beteg gyermekek gyógyítását segítő összefogás 2013-ban Fejér megyében indult és 2019-ben vált országossá.

Tovább >>>

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.
Sajtóközlemény

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: A Bajcsai Csemetekertbe várják a gyűjtött makkot

A Zalaerdő Zrt. közlése szerint a Bajcsai Csemetekert 2022. október 4-én megkezdi az alábbi fafajok termésének felvásárlását: kocsányos és kocsánytalan tölgy, csertölgy, feketedió, bükk.

Tovább >>>

Elindult a makkfelvásárlás a Vérteserdő Zrt.-nél is

Megkezdődött a makkgyűjtési és makkfelvásárli szezon a Vérteserdő Zrt.-nél. Az állami erdőgazdaság honlapján meg is jelentek a szükséges információk.

Tovább >>>

Erdészeti szakiskolák kaptak többfunkciós digitális mérőműszereket

Öt agrárszakiskola részére szerzett be erdészeti mérőműszereket a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázati forrás segítségével. A többfunkciós digitális eszközöket a szaktárca javaslata alapján a szegedi, az ásotthalmi, a somogyzsitfa-szőcsénypusztai, a mátrafüredi, valamint a soproni iskolákban helyezik el, így számos tanuló elsajátíthatja az innovatív műszer használatát.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

Adatokat gyűjtenek az önvezető terepjárók képzéséhez

A Carnegie Mellon Egyetem kutatói egy terepjárót vittek úttalan utakra magas fűben, laza kavicson és sárban, hogy adatokat gyűjtsenek arról, hogyan lép kapcsolatba a kihívást jelentő környezettel egy terepjáró – írja a Computerworld.

Tovább >>>

Pályázat fakitermelői munkák elvégzésére az Ipoly Erdő Zrt. Nyugat-Cserháti Erdészeténél

Az Ipoly Erdő Zrt.  Nyugat-Cserháti Erdészete pályázatot hirdet a 2022./2023. évi fakitermelői feladatainak elvégzésére. Tovább >>>

Pályázat fakitermelői munkák elvégzésére az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészeténél

Az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészete pályázatot hirdet a 2022. évi őszi fakitermelői feladatainak elvégzésére. Tovább >>>

Tavaly a tölgy csipkéspoloska volt a legnagyobb károsító a hazai erdőkben

Magyarország éghajlatát tekintve 2021 az egyik legszárazabb év volt 1901 óta - olvasható az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer legújabb kiadványában, ami a napokban jelent meg számos fontos információt tartalmazva.Tovább >>>

Professzionális motorfűrészek és fűkaszák - hatósági benzinár nélkül

Az akkumulátoros gépek és eszközök előnyeiről az elmúlt években már sok szó esett, az utóbbi napok hírei azonban csak még inkább ráirányították a figyelmet ezekre a modern megoldásokra. Miután kiderült, hogy a magyarországi benzinkutak jelentős részénél a kannába töltött üzemanyagoknál nem alkalmaznak hatósági árat, a hagyományos motorfűrészek és fűkaszák üzemeltetése jelentősen megdrágult. Azokba ugyanis a 480 Ft-os literenként ár helyett már csak 750-800 Ft-os áron lehet tankolni a töltőállomásokon. A STIHL évek óta zajló fejlesztéseinek köszönhetően azonban napjainkban számos feladatra vannak professzionális akkumulátoros gépek, amelyek így hosszútávon adhatnak választ az bizonytalan ideig tartó üzemanyagár-növekedésre. Tovább >>>

Bükk hosszú tűzifát értékesít az Ipoly Erdő Zrt.

Az Ipoly Erdő Zrt. ajánlattételi felhívást tesz közzé bükk hosszú tűzifa értékesítésére. Tovább >>>

<< < 3. / 63. oldal > >>