Hamarosan Európába érkezik az új Toyota Land Cruiser

Több mint 70 évvel az eredeti Land Cruiser piacra dobása után a Toyota 2024-ben bemutatja a terepjáró legújabb változatát.

Hamarosan Európába érkezik az új Toyota Land Cruiser

Az új, 2024-es Toyota Land Cruiser előzetes értékesítése a brit és európai vásárlók számára az idei év negyedik negyedévében kezdődik, az első járműszállítások pedig 2024 első felében várhatók.

A gyártó közleménye szerint az autó új váza 50%-kal merevebb az előző generációénál, az új platformmal az úton és azon túl is javítja majd a terepjáró teljesítményét. Hozzátették, hogy újdonság lesz az elektromos szervokormány is, ami terepen csökkenti a visszarúgást.

A Toyota még nem árult el minden részletet, de az biztos, hogy Nyugat-Európában először egy 2,8-literes turbódízellel lehet majd megvásárolni a terepjárót. A közlemény szerint a Land Cruiser 200 lóerős, nyolcsebességes Direct Shift automata váltós és 3500 kilóig tud vontatni. Várhatóan 2025-ben egy villanyosított változat is érkezik majd 48 voltos enyhehibrid rendszerrel.

A Land Cruiser az első Toyota, ami elől leakadó keresztstabilizátort kap segítve ezzel a terepen.  A terepfigyelő rendszert és a vadonra tervezett vezetési segédletek is frissítve lettek.