Keresési találatok erre a cimkére: művészet

Ködben, sárban a Hódok győztek, mögöttük az EB-re készülő fiatalok zártak a soproni fakitermelő versenyen

Nehéz körülmények között, csodás erdei környezetben, de esőáztatta pályán küzdöttek az észak-nyugat-magyarországi favágók és tűzoltók a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság harmadik regionális fordulójában. Sopronban hét csapat ragadott fűrészt és fejszét, de csak öten juthattak tovább a szeptemberi, soponyai döntőbe. A végén a Hanyi Hódok győztek, és az Európa-bajnokságra készülő roth-os diákok is szép eredménnyel zártak a második helyen.

Tovább >>>

Éveken át fogta be a védett énekesmadarakat a kertjében

Legalább 22 példány védett énekesmadarat ejtett foglyul csepeli ingatlanában egy 68 éves férfi.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Tovább >>>

Jánosi Kristóf képviseli a Zalaerdőt az országos versenyen

Május elején tartották meg az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Az Év Erdésze 2023” elnevezésű szakmai verseny helyi fordulóját az Olgamajori Vadászkastélynál, amelyen a Zalaerdő Zrt. öt erdészetének húsz erdésze mérte össze tudását.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Hajdúhadházi erdész képviseli a Nyírerdőt az országos versenyen

A Nyírerdő Zrt. a Fehérgyarmati Erdészet területén, a Bockerek-erdőben rendezte meg az „Év erdésze” országos verseny válogatóját – tájékoztat az erdőgazdaság.

Tovább >>>

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták
Sajtóközlemény

A Balaton mikroműanyag tartalmát vizsgálták

Bizonyossá vált, hogy a Balatonban is vannak 50-100 µm-es mikroműanyagok, amelyek bejuthatnak a nagy vízibolha tápcsatornájába – közölték a MATE és az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatói a rangos Science of the Total Environment szaklapban közölt új tanulmányukban. A mikroműanyagok ráadásul nemcsak önmagukban jelentenek problémát, hanem a gyógyszermaradványokkal közösen egyaránt kedvezőtlen élettani hatásokkal bírnak e gerinctelen élőlényekre nézve.

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Kivonul Romániából a Holzindustrie Schweighofer

Az osztrák vállalat romániai gyáraiban, köztük két erdélyiben, évi 2,5 millió tonna faanyagot dolgoznak fel – írja a Maszol.ro.

Tovább >>>

Megduplázza szociális tűzifa fuvarozási kapacitását a Rail Cargo Hungaria

A Rail Cargo Hungaria megduplázza a szociális tűzifa fuvarozásához szükséges kapacitását, az eddigi heti 50-60 vasúti teherkocsi helyett 100-110 vagont biztosít a feladathoz - közölte a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. nemzetközi vasúti fuvarozó vállalat.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Óriásit ugrott az illegális erdőirtás az elmúlt évtizedben a brazíliai Amazonas vidékén

Százhuszonkilenc százalékkal nőtt az illegális erdőirtás 2013 és 2021 között a brazíliai Amazonas vidékén az őslakosok földjein - derült ki a Sao Pauló-i Kutatási Alapítvány kedden közzétett tanulmányából.

Tovább >>>

Ezeken a helyszíneken rendeznek vármegyei és regionális vadásznapokat 2023-ban!

A nyaranta megrendezett vármegyei és regionális vadásznapok az Országos Magyar Vadászkamara legnagyobb, vadászokat és civileket egyaránt megszólító rendezvényei, amelyeket jellemzően a vármegyei területi szervezetek, illetve a vadászszövetségek szerveznek.

Tovább >>>

<< < 4. / 50. oldal > >>