Keresési találatok erre a cimkére: Magyar Fejlesztési Bank

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Vérteserdő: csak olyan viszonteladókkal tárgyalnak, akik nem akarnak extraprofitot szerezni a tűzifán

A Kemma.hu érdeklődésére információkat osztott meg a hatósági áras és a szociális tűzifa programmal kapcsolatban Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Tovább >>>

Kárpátalján tűzifa-vásárlási hullám tetőzik, de a gépeket elvették az erdőgazdaságtól

Nincs elegendő gáz az ukrajnai tárolókban, bizonytalan, hogy lesz-e fűtés télen az országban. Jurij Vitrenko, a Naftogaz vezérigazgatója szerint a szükséges 19 milliárd köbméter helyett alig 13 milliárd van készleten. A magas árak miatt pedig nem sokkal tudják növelni a tartalékokat. Az emberek alternatív megoldásokon gondolkodnak, ki árammal, ki fával akar fűteni. Kárpátalján az utóbbi a népszerűbb, de vajon jut-e mindenkinek elengedő tűzifa?

Tovább >>>

Rövidhír: zökkenőmentes a hatósági áras tűzifa kitermelése a TEAG Zrt. erdészeteinél

A kormány által meghirdetett Tűzifaprogramban az állami erdőgazdaságok mellett a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is közreműködik. Nagy az érdeklődés, az vásárlók száma várakozásokon felüli .

Tovább >>>

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

Barna medvét rögzített egy vadkamera a Bükkben (+KÉP)

Barna medvét fotózott egy, a Bükk nyugati peremén kihelyezett vadkamera - osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kedden.

Tovább >>>

Vadriasztó prizmákat helyeztek ki Zala megyében

Vadriasztó prizmákat helyeztek ki az éjszakai vad-gépjármű ütközések megelőzése érdekében a 74-es főút palini elkerülő szakaszán a Zalaerdő Zrt. munkatársai. Tovább >>>

Szakirányú továbbképzéseket indítanak az Erdőmérnöki Karon

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 2022. szeptemberében három szakirányú továbbképzést indít: erdőpedagógiai szakmérnök illetve szakvezető, talajtani (erdészeti termőhelyfeltárási) szakmérnök és vadgazdálkodási igazgatása szakmérnök illetve szakember.Tovább >>>

Meglepetés akáccal a gemenci csapat győzött a dél-alföldi STIHL fakitermelő versenyen

Meglepetés akáccal várták a versenyzőket Ásotthalmon június 11-én, ahol kiderült, hogy melyik 7 csapat juthat be a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szeptember 10-i döntőjébe. A dobogós helyek izgalmas csatában dőltek el, de a legjobbnak végül a Gemenc Zrt. gárdája bizonyult.Tovább >>>

80 ezer csemete, 12 tonna makk - Tavaszi munkák a Budapesti Erdőgazdaságnál

Napjainkban a természeti környezet gyors ütemű átalakulása zajlik alapvetően a klímaváltozás következtében. Az erdőállományok hosszú távon történő fennmaradását ezért erdőgazdálkodási beavatkozásokkal lehet garantálni, a kezeletlen erdők ugyanis degradálódnak. A termőhelyi tényezők változásának üteme gyorsabb, mint a fafajok alkalmazkodóképessége, ezért olyan összetételű erdőket kell létrehozni, amelyek a szárazodó és melegedő körülményeket képesek elviselni. Ehhez tervezett, aktív erdőgazdálkodásra van szükség. A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. a tavaszi szezonban mintegy 80 ezer db csemetét ültetett és 12 tonna makkot vetett. A fafajmegválasztás minden esetben a vegyes összetételű, klímaálló erdők kialakítása érdekében történt.

Tovább >>>

Erdőgazdálkodásról tanácskoztak Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és A Segítő Szűz Máriáról Nevezett Egyházmegyei Erdészeti Hivatal Mi lesz az erdőkkel?! – Az erdők kihívásai a klímaváltozással szemben címmel tudományos konferenciát szervezett szombaton a püspöki palota dísztermében - írja az Erdon, erdélyi hírportál. Tovább >>>

<< < 5. / 45. oldal > >>