Keresési találatok erre a cimkére: kormorán

Majdnem száz önkéntes csatlakozott a Nyírerdő faültetési programjához

Több mint nyolcvan városlakó vett részt pénteken, Nyíregyházán, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett önkéntes faültetésen. 

Tovább >>>

Madárinfluenzát igazoltak egy határ menti lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolták a madárinfluenza vírusának jelenlétét – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

A szeles és napsütéses napokat követően a hétvégére várható száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás megnöveli az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának veszélyét, ezért 2023. március 18-tól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Tovább >>>

Nagy szükség lenne az erdészeti gépfejlesztést ösztönző pályázati lehetőségekre

Az Agrárkamara és az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya a hazai erdészeti gépfejlesztésről és gépgyártásról szóló szakmai beszélgetésre invitálta a témában érintett ágazati szervezeteket. Az ágazatirányítás, az oktatás, a kutatásfejlesztés, valamint a gyakorlati erdőgazdálkodás szakértői mellett a gépfejlesztésben és kereskedelemben is jártas szakemberek egyrészt értékelték az erdészeti gépesítés helyzetét, másrészt előremutató javaslatokat, teendőket fogalmaztak meg.

Tovább >>>

A második legenyhébb volt ez a tél 1901 óta

A 2022/2023-as tél országos átlagban a második legenyhébb volt a 2006/2007-es után 1901 óta, ugyanakkor a szokásos csapadékmennyiségnek a másfélszerese esett, amivel ez lett a kilencedik legcsapadékosabb tél a 20. század kezdete óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

Az idei január eddigi leghidegebb reggelét mérték

Januárban eddig inkább enyhe időjárást és az átlagostól magasabb hőmérsékletet tapasztalhattunk, azonban a hónap végére fordult a kocka. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ugyanis az idei január eddigi leghidegebb reggelét mérték hétfőn. 

Tovább >>>

Esős, szeles időre kell számítani

Kiadós esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: helyenként akár 30 milliméter csapadék is hullhat kedd délig.

Tovább >>>

Az év végére visszatérnek az éjszakai fagyok

A jövő hét elején még több órás napsütés várható napközben, hétfőn a napos részeken akár 15 Celsius fok is lehet, de kedden egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követen egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Enyhülés várható a héten

Enyhülés várható az időjárásban, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Nem várható komolyabb lehűlés a napokban

Bár a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

Encsi diadal csapatban és egyénileg is a tűzoltók országos favágó versenyén (+Eredmények)

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Északerdő Zrt. közös szervezésében idén ismét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendezték meg az Országos Tűzoltó Favágóversenyt.Tovább >>>

Fából készített traktort egy férfi Tiszaörsön (+KÉPEK)

Nem mindennapi traktort készített a tiszaörsi Puskás István. A férfi, aki motorkerékpárt és autót is készített már fából, ezúttal egy erőgépet és ekét készített hajópadlóból négy hónap alatt. Az abroncsok, a lámpák és a motor kivételével a kétszáz köbcentis fűkaszamotorral hajtott traktor minden eleme fából készült.Tovább >>>

Magyar kutatók fékezhetik meg a gesztenyefák pusztulását - kísérleteznek a kéregrák ellenszerével

Évtizedek óta pusztítja a gesztenyéseket a Kínából származó Cryphonectria parasitica, ismertebb nevén a kéregrák. A gomba megjelenése óta több mint 1000 hektárnyi faállomány tűnt el hazánkból, lehetetlenné téve ezzel az igen kiváló beltartalmi értékekkel bíró magyar gesztenye ipari méretű termesztését.Tovább >>>

RecognizIR - Kompakt éjjellátó Bulgáriából (X)

Az OPTIX Co. speciálisan vadászok számára kifejlesztett éjjellátó és hőérzékelős képalkotáson alapuló termékek széles választékával érkezett a FeHoVa kiállításra. A bolgár cég 15 éve gyárt optikai termékeket, kiegészítőket illetve komplett éjjellátó és hőérzékelős rendszereket. Tovább >>>

<< < 4. / 4. oldal