Keresési találatok erre a cimkére: hajtó

Testközelben a STIHL világújdonságai - a HUNGEXPO kiállításain

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Csaknem 60 ezer hektár erdőt pusztított el a háború Ukrajnában

Az orosz invázió következtében több mint 59 ezer hektár erdőt és egyéb ültetvényt semmisítettek meg rakéták és lövedékek – hívja fel a figyelmet a karpatalja.info

Tovább >>>

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban
Sajtóközlemény

Felértékelődik az erdőgazdálkodás és a faipar az Európai Unióban

November végén rendezték Finnországban a New European Bauhaus kezdeményezés keretei között az európai, főleg észak-európai fenntartható fahasználati gyakorlatokkal és foglalkozó Into the Woods konferenciát. Az eseményen részt vett az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, mellette Sanna Marin finn és Kaja Kallas észt miniszterelnök, valamint Ebba Busch svéd miniszterelnök-helyettes is. Mindez arra utal, hogy az erdőgazdálkodás, a faipar és maga a fa mint fenntartható nyersanyag egyre fontosabbá válik az Európai Unió gazdaságpolitikájában. Magyarországon a Soproni Egyetem hagyományosan a faipari és erdészeti képzések és kutatások központja. Az intézmény fenntarthatósági képzéseivel a január 18-i nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tovább >>>

Rókacsapdával ejtette el a védett madarakat

Mozgásérzékelő vadkamera rögzítette a hivatásos vadász természetkárosítását – írja a police.hu.  Az ügyében a nyomozást befejezték.

Tovább >>>

Kilőtték a Margitszigeten felbukkant vaddisznót

Január 4-én 15 óra után több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagytestű vaddisznót láttak – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Hamarosan debütál a vadászati világkiállításról készült dokumentumfilm

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménye húsz napon át várta a látogatókat 2021. szeptember 25. és október 14. között a Budapesten található HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási központ teljes területén.

Tovább >>>

Minden, amit a vadászjegy-érvényesítésről tudni kell

Az OMVK összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a 2023/2024. vadászati évre vonatkozó vadászjegy érvényesítéssel kapcsolatban.

Tovább >>>

Jótékonysági vadászat: várhatóan mintegy 40 millió forintot adományoznak

Tíz éves a országos jótékonysági vadászat, eddig több mint 90 ezer gyermek gyógyulását segítették 124 millió forinttal - mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

Átadták a Gyulaj Zrt. legmagasabb kitüntetését

December 19-én rendezték meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. évzáró ünnepségét, mely során Gőbölös Péter vezérigazgató átadta az erdőgazdaság legmagasabb kitüntetését. A „Gyulaj Zrt.-ért” aranygyűrűt Bóka Zoltán erdésztechnikus, kerületvezető erdész-vadász érdemelte ki.

Tovább >>>

Automata folyótakarító hajó fogja megtisztítani a hazai vizeket

Automata folyótakarító hajót és a hulladék begyűjtését segítő kamerarendszert fejlesztett ki a Future Plastik Kft., a Robo-Collect elnevezésű vízi jármű és a hozzá kapcsolódó műszaki infrastruktúra magyar innováció keretében valósult meg - tájékoztatta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ).

Tovább >>>

Rangos elismerésben részesült Kovács Gyula erdész

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a Müpában, az elismerést Kovács Gyula erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője vehette át.

Tovább >>>

A szlovén méhészet felkerült az UNESCO kulturális örökség listájára

A szlovén méhészeti hagyományok felkerültek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, erről döntött csütörtökön az UNESCO szellemi örökség védelméért felelős kormányközi bizottsága a marokkói Rabatban - közölte a szlovén kulturális minisztérium.

Tovább >>>

<< < 3. / 41. oldal > >>