Keresési találatok erre a cimkére: Baktaholz Kft.

Küzdenek az erődtűzzel a Kanári-szigeteken, védik a nemzeti parkot

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén negyedik napja küzdenek az erdőtűzzel, amely veszélyezteti a La Caldera de Taburient nemzeti parkot - közölték a helyi hatóságok.

Tovább >>>

Több térségben is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

A kánikula és az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárás miatt a hatóság 2023. július 12-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Borsod -Abaúj -Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben is tovább él.

Tovább >>>

Adatgyűjtésbe kezdenek a poszméhfajokról

Tudtad, hogy hazánkban 26 poszméh faj él, aminek több mint a fele ritkának számít? Sok faj elterjedéséről, állománynagyságáról szinte alig van információnk. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ezért egy adatgyűjtési Poszméh Monitoring Programot indít működési területén.

Tovább >>>

Az erdőtüzek felszámolására specializálódnak a katasztrófavédelem új tűzoltóautói

Erdő- és vegetációs tüzek terjedésének hatékonyabb megakadályozását segítik majd azok a tűzoltó gépjárművek, amelyeket a közlejövőben szerez be a katasztrófavédelem – tájékoztat honlapján a főigazgatóság.

Tovább >>>

Az olajipari óriások is felelősek a pusztító erdőtüzekért

A világ legnagyobb fosszilisüzemanyag-termelői felelősek az elmúlt negyven évben Észak-Amerika nyugati részén tomboló erdőtüzek által felperzselt terület több mint egyharmadáért – derült ki az Environmental Research Letters című tudományos folyóiratban frissen közzétett tanulmányok egyikéből.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Kék vércséket figyeltek meg a magyar kutatók a világ legnépesebb ragadozómadár-gyülekezőhelyén

Sikerrel zárult az angolai expedíció, amelynek keretében március 16-án indult útra négy magyar kutató, hogy a világ legnépesebb ragadozómadár-gyülekezőhelyén műholdas jeladókkal szereljenek fel kék vércséket.

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

Nem, nem hungarikum a farkaskilövés – bebizonyítom

Avagy „Kedves Farkas! Ha Magyarországra jössz, ugyanolyan veszélynek vagy kitéve, mint bármely más országban!"
(Hosszú a poszt, de ha a lejjebb görgetsz, más országokból származó példákat olvashatsz illegális farkaskilövésre, és a bejegyzés lényegét azok teszik ki.)
Gribek Dániel főszerkesztő véleménycikke.

Tovább >>>

A Vadászkamara határozottan elítéli a jeladós farkas lelövését
Sajtóközlemény

A Vadászkamara határozottan elítéli a jeladós farkas lelövését

Az Országos Magyar Vadászkamara megdöbbenéssel értesült azokról a híradásokról, amelyek szerint – a Boon.hu hírportál értesülései alapján – vadász ejthette el a Svájcból hazánkba érkezett, jeladóval megjelölt szürke farkast. Szervezetünk, mint a 70 000 magyar vadászt tömörítő köztestület és érdekképviselet, a leghatározottabban elítéli a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el.

Tovább >>>

Ez a pótkocsi annyira univerzális, hogy zöldség és faapríték is szállítható vele
Sajtóközlemény

Ez a pótkocsi annyira univerzális, hogy zöldség és faapríték is szállítható vele

A 2022/23-as értékesítési időszak óta a Krone a GX univerzális szállítókocsit merev oldalfallal is kínálja a hidraulikusan mozgatható, teleszkóposan bővíthető rakterű szállítókocsi változataként. 

Tovább >>>

Zajlanak az erdőfelújítási munkák előkészületei a Tómalmi csemetekertben

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Tómalmi csemetekertjében egész évben azon dolgoznak, hogy az erdőfelújításhoz szükséges fákat megtermeljék.

Tovább >>>

Tavasszal több mint 1,3 millió kis fát ültetnek Vas vármegye állami erdeibe

A tavasz fontos időszak az új erdők telepítésében és az erdőfelújításokban is. Nincs ez másképp a Szombathelyi Erdészeti Zrt. háza táján sem.

Tovább >>>

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésen a hagyományokhoz híven kitüntető elismeréseket adtak át az erdészeti ágazat szereplőinek.

Tovább >>>

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek
Sajtóközlemény

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek

A Silva Network az európai erdészeti felsőoktatás intézményeinek nemzetközi szervezete. Idén hazánkban, a Soproni Egyetemen rendezik meg a több mint ötven egyetemet összefogó hálózat éves konferenciáját. Az áprilisi kétnapos találkozó témája a kommunikáció jelentősége az erdészeti felsőoktatásban és képzésben.

Tovább >>>

<< < 2. / 34. oldal > >>