A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'id' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 196

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 196
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'id' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 201
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'nev' of non-object

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 202

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 202
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: 

Hazánk legszebb erdejét keresik

Az Agrárminisztérium keresi Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Tovább >>>

Így még nem láttunk kengurut és gímszarvast – Könyvajánló beszélgetés Szunyoghy Andrással

Már a borítója is ámulatba ejtő Szunyoghy András grafikusművész új anatómiai könyvének, amit a 2023-as FeHoVa vadászkiállításon mutatott be. Mintegy 130 oldalon úgy láthatunk számos vadfajt, ahogy átlag ember talán sosem, vadászember is legfeljebb a Magyarországon előfordulókat. Teljesen csupaszon, az izomzatukat a legapróbb részletekig kidolgozva.

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is
Támogatott tartalom

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is

A biomassza alapú fűtési rendszerek egyre elterjedtebbek hazánkban is. A tűzifa, a pellet és az apríték is növekvő népszerűséggel bír, így nem meglepő, hogy napjainkra számos vállalat és család dönt biomassza kazánok üzemeltetése mellett. Az osztrák gyártmányú Guntamatic berendezések széles választékban kínálnak megoldást a kisebb és nagyobb partnerek igényeire egyaránt. A hazai forgalmazó partnerei között olyan cégeket is találunk, mint a Zalaerdő Zrt. vagy a Bakonyerdő Zrt., amelyek apríték és pellet kazánokat is üzemeltetnek többek között vadászházban, csemetekertben is.

Tovább >>>

Válaszható, online kiegészítő képzéseket tartanak a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztály 2023 márciusában és áprilisában kettő online válaszható kiegészítő képzést tart, tartalmuk megegyezik a 2022-ben megtartott képzéseinkkel.

Tovább >>>

A kifizetett tűzifa felét elcsalta volna a hirdető

A Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nébih EUTR ellenőrei közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifacsalót. Az eladó a próbavásárláskor a kifizetett mennyiségnél lényegesen kevesebb fát adott át, amelynek a származását sem tudta igazolni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát.

Tovább >>>

Az aprítógép, ami utódarálás nélkül is remek minőséget állít elő

A Heizomat több mint 40 éve gyárt kiváló minőségű faapríték-kazánokat Bajorországban. Miután az első aprítékfűtési rendszereket eladták, azt tapasztalták, hogy az akkor a piacon elérhető tárcsás aprítók nem tudtak előállítani a hatékony működéshez megfelelő homogén aprítékot. Ebből a szükségszerűségből vetődött fel az igény egy megfelelő aprítógép kifejlesztésére. Ekkor született meg a Heizohack márkanevű dobaprító. Az azóta eltelt időszakban az aprítógépgyártás lett a Heizomat cég második alappillére. 

Tovább >>>

Magyar-szlovén együttműködés az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás területén

Magyarország és Szlovénia kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás területén, továbbá a két ország egyaránt fontosnak tartja az állategészségügyi megelőző lépések összehangolását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Vas megyei Felsőszölnökön, ahol megbeszélést folytatott Irena Sinko szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszter.

Tovább >>>

Gyorsan terjed az erdőtűz Chilében

Hatalmas erdőtűzzel küzdenek a lánglovagok Chilében, már több mint 700 hektáron tombolnak a lángok – írja a HírTV. A bozóttűznek indult katasztrófát nem sikerült gyorsan megfékezni, a lángok pedig gyorsan terjednek: bár a térség összes tűzoltója a helyszínen van, a tűzvész egyre csak terebélyesedik.

Tovább >>>

Tűzifát lopott az üzemből – Nyomravezetői díjat ajánl fel a KEFAG Zrt.

Kemény lombos tűzifát tulajdonított el  ismeretlen tettes az ÖKOPAL Raklap Üzem területéről – hívja fel a figyelmet a KEFAG Zrt. A társaság feljelentést tett a rendőrségen, és a hatékony felderítés érdekében nyomravezetői díjat is felajánl. 

Tovább >>>

Az erdő vízvisszatartási képessége kiemelten fontos a klímavédelem szempontjából

Az erdők a Föld vízgazdálkodásának kiemelkedő szereplői; elég csak arra gondolni, hogy az erdősült vízgyűjtő területek a világon hozzáférhető víz 75 százalékát adják. Beszédes példa az is, hogy a világ nagyvárosai egyharmadának ivóvízkészlete jelentős részben erdőterületekről származik. A 2022-es aszály szemmel látható nyomokat hagyott a Pilisi Parkerdő területén is. A sajnálatos tendencia egyértelmű: a szélsőséges eloszlás hatalmas, a talaj számára „feldolgozhatatlan” mennyiségű csapadékot és hosszú, száraz és forró időszakokat okoz. A vizes élőhelyek világnapja alkalmából a Pilisi Parkerdő a csapadékvízzel történő innovatív gazdálkodás jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet. 

Tovább >>>

Aktívan védik és kutatják a Mecsek vizes élőhelyeit

Február 2., a vizes élőhelyek nemzetközi napja ezekre a gazdag élővilágú, de rendkívül sérülékeny természeti területekre hívja fel a figyelmet. A természetes állapotú vizes élőhelyek – mint az erdei vizes élőhelyek is – változatos élővilágnak, számos növény- és állatfajnak adnak otthont, biztosítva ezzel a terület biológiai sokszínűségét, diverzitását. Éppen ezért nagy jelentősége van annak, hogy a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai, például az elmúlt nyár rendkívüli aszályai komolyan veszélyeztetik ezeket a területeket. A Mecsekerdő kiemelt figyelemmel és gondossággal kezeli a területén található vizes élőhelyeket.

Tovább >>>

A háború miatt elveszítette földjeit, most más országok termelőinek segít az ukrán gazdálkodó

Januárban Magyarországon járt Mykhaylo Draganchuk, vagyis a No-Tiller, akinek fenntartható gazdálkodásról szóló videóit a Youtube-on több mint 40 ezren követik. A krími termelő a háború miatt nem tudja megközelíteni gazdaságát, ahol 2006 óta olyan termelési módszert alkalmaz, ami teljesen elhagyta nemcsak a szántást, de a többi talajmunkát is. Most a világ regeneratív, vagyis talajmegújító termelőit segíti tapasztalataival. Az ukrán termelő a HEKTÁR Magágy podcastnak adott szakmai interjút.

Tovább >>>

<< < 26.933333333333. / 556. oldal > >>