Újra Magyarország adhat otthont egy kiemelkedő sportlövészeti eseménynek

csakbereny-loveszet-02Hosszú kényszerpihenő után újra Magyarország adhat otthont egy kiemelkedő sportlövészeti eseménynek, 2021. július 9-11-ig rendezik a kombinált lövészeti szakág kontinensviadalát – írja a Vérteserdő Zrt.

Nem is akármilyen helyszínre tervezik a programot, a Vérteserdő Zrt. „vadonatúj” csákberényi lőterén rendezik meg. A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas komplexum több, mint 100 hektáron terül el, festői dombok ölelésében. Lehetőséget ad a teljes területen korongvadászat, 4 kiépített pályán pedig gyorsított korongvadászat versenyekre. Ezeken kívül két Trap (Universal és Bolygó) pálya, két 50 m-es futóvad pálya, valamint egy 20 lőállásos 200 m-es állóvad pálya várja a sportág képviselőit.

Az Európa-bajnokság előtt két kisebb megelőző versennyel lett „tesztelve” a lőtér. 2021. június 25-én, pénteken rendezték a hagyományos Erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozat soron következő fordulóját, míg másnap, 26-án, szombaton a Kombinált Lövészeti Országos Bajnokságot.

A kombinált lövészeti szakág egyesíti a koronglövészetet és az álló célokra, valamint futócélra történő golyólövészetet. Célja, hogy minél szélesebb körben tegye próbára a versenyző lőképességeit. A koronglövő számok Trap és Compak pályákon, a golyólövő számok 100m-es állócél, valamint 50 m-es futócél lövő pályákon kerülnek lebonyolításra. A FITASC Európa-bajnokságon minden nevezőnek rész kell vennie minden versenyszámban, vagyis 2×25 korong Compak, 2×25 korong Trap és 40 lövés golyós puskával (2×20), azaz célonként 5 lövés.

Fotó: Vérteserdő Zrt.

Fotó: Vérteserdő Zrt.

“Izgalmas versenyeket várunk, hiszen az elmúlt időszakban kevés gyakorlási lehetőség adatott, pláne éles szituációban. A csákberényi lőtérnek köszönhetően egy olyan komplex rendezvényhelyszín jött létre, melyből nemcsak a sportlövők profitálhatnak, de a környék idegenforgalmának is meghatározó eleme lehet” – írja a Vérteserdő Zrt.

A verseny kezdete előtti napon – 2021. július 08-án, 18 órai kezdettel – kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, valamint az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával létrejött Csákberényi Lőtér avatójára.

 

(Vérteserdő Zrt.)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?