Kiss László lett az Országos Erdészeti Egyesület új elnöke

oee2020. június 19-én az Országos Erdészeti Egyesület a vonatkozó törvényi előírásoknak és az egyesületi szabályozásoknak megfelelően elnök és alelnök választást tartott, miután Zambó Péter elnök március 3-án bejelentette az elnöki tisztségről történő lemondásának szándékát, majd május hónap folyamán írásos nyilatkozat formájában lemondott az Egyesületnél betöltött elnöki pozíciójáról.

Május 25-én ugyancsak lemondott tisztségéről az OEE általános alelnöke, Kiss László, így a Rendkívüli Küldöttgyűlés során erre az egyesületi tisztségre is új alelnököt választottak a küldöttek.

Az Országos Erdészeti Egyesület Ellenőrző Bizottsága – az Egyesület elnökének és alelnökének lemondása következtében – az Alapszabály 11. § 7. pontjában foglaltaknak megfelelően az 1/2020. (05.28.) számú határozatával rendkívüli választást írt ki 2020. június 19. napjára, amelyet az Elnökség 7/2020. (05.26) számú határozatával hatályba helyezett Rendkívüli Választási Szabályzat szerint kellett lebonyolítani. A Rendkívüli Választást az Országos Választási Bizottság koordinálta és felügyelte.

somosko_ipoly_erdo_1

A Rendkívüli Küldöttgyűlésen részt vett küldöttek, a Rendkívüli Választási Szabályzat szerinti előzetes jelöltajánlási és jelöltállítási folyamat alapján, Kiss Lászlót választották meg – 2022. december 31-ig tartó időszakra – az Országos Erdészeti Egyesület elnökének.

A Rendkívüli Küldöttgyűlésen részt vett küldöttek, a Rendkívüli Választási Szabályzat szerinti előzetes jelöltajánlási és jelöltállítási folyamat alapján, Nagy Frigyes Vincét választották meg – 2022. december 31-ig tartó időszakra – az Országos Erdészeti Egyesület általános alelnökének.

(Országos Erdészeti Egyesület)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?