Bejártuk az AS-Motor németországi gyárát, és leteszteltük a termékpalettát (VIDEÓ)

as_motor_buhlertann_42Made in Germany. Ha csak egy jellemzőt lehetne elmondani az 1940-es évek óta létező AS-Motorról, akkor ez lenne a leginkább kifejező. A magas minőséget, a hosszú élettartamot, a megbízható működést és a professzionális felhasználhatóságot ugyanis a Stuttgart vonzáskörzetében található kis német településen, Bühlertannban biztosítják. Itt található ugyanis az AS-Motor központja és gyártóüzeme, ahol a családi vállalkozás több tucatnyi terméke készül a speciális fűnyíróktól, a mindentnyírókon és szárzúzókon át a magasgazvágókig.

Képgalérián az AS-Motor gyárának bejárásáról és a géptesztről >>>

“Az AS-Motor elnevezés az alapító, Alfred Schefenacker nevéből származik, aki egy autólámpákat gyártó cégcsoport tulajdonosa volt. Ezt a vállalatot hobbiból hozta létre, és a középpontban mai napig a kétütemű motor állt, amely a gépeink többségében megtalálható. Az előállított, jó minőségű termékekkel hamar nevet tudtak szerezni a magasgazvágás és rézsűnyírás szegmensében. A német piacon gyors növekedésnek is indultak, a belföldi piac pedig azóta is nagyon erős, ami mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az exportra is” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére a gyárbejárás során Torsten Schick, az AS-Motor Germany GmbH nemzetközi értékesítési vezetője.

as_motor_buhlertann_17

Torsten Schick, az AS-Motor Germany GmbH nemzetközi értékesítési vezetője

Egy AS Motor gép létrehozása természetesen a tervezéssel kezdődik. A szakemberek a legmodernebb 3 dimenziós szoftverekkel alkotják meg az új gépet, amiből aztán prototípus készül. A gyár azon részében, ahol a sorozatgyártás előtt tesztelik az új eszközöket, természetesen nem forgathattunk, és nem fotózhattunk, a már bevezetett termékek összeszerelését viszont megörökíthettük. Alább például az AS-Motor védjegyével, a saját fejlesztésű kétütemű motorral ellátott mindentnyíró készül, majd kerül ládába…

as_motor_buhlertann_25

Látogatásunk idején ráadásul az egyik szállításra váró doboz éppen Magyarországra indult, mélyén egy AS-Motor szárzúzóval, amit azóta le is szállítottak a megrendelőjéhez.

“A magyar piaccal korábban keveset foglalkoztunk, pedig több mint 10 éve jelen vagyunk az országban. Ugyanakkor nem volt olyan megbízható hátterünk, amilyen most az ANDL Kft.. A jelenlegi magyarországi forgalmazónk nagyon aktív a piacon, számos bemutatót tart, és kiválóan képviseli az AS-Motor márkát. Már az első évben megduplázták a korábbi esztendők forgalmát, és ez a tendencia azóta is folytatódik” – számolt be a sikerekről Torsten Schick.

as_motor_buhlertann_38

Miközben a gyárban forgattunk, és sora készültek el a különböző gépek, addig néhány teremmel arrébb már az utolsó simításokat végezték a gyártó egyik zászlóshajója, a SHERPA továbbfejlesztett változatán, amit a közeljövőben, a hivatalos bemutató után már rendelni is lehet. Terveink szerint a premiernél az Erdő-Mező is ott lesz.

as_motor_buhlertann_47

“A jövőben is abban a szegmensben szeretnénk növekedni, amiben eddig is az élen jártunk: a magasgazvágásban, a rézsűnyírásban. Azon dolgozunk, hogy új termékeket mutathassunk be, folyamatosan új gépeket szeretnénk a piacra dobni. A fő cél, hogy az eszközeink még hatékonyabban dolgozzanak, emellett pedig a távirányításos technológián van egyre nagyobb hangsúly. Mindezek mellett az exportunk fejlesztése, növelése egy nagyon fontos feladatunk” – hangsúlyozta az értékesítési vezető.

as_motor_buhlertann_36

Bühlertanni gyárlátogatásunk végén természetesen tesztelhettük is az AS-Motor számos gépét a professzionális fűnyírótól egészen a Sherpáig. Néhány óra alatt megbizonyosodtunk arról, hogy Németországban fejlesztett és gyártott termékek nem csak profin dolgoznak, de rendkívül könnyen kezelhetők is.

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?