Több mint 38 ezer köbméter szociális tűzifát vásároltak a Nyírerdő Zrt.-től

tuzifa_kicsiA február 15-i határidőre befejeződött a szociális tűzifaprogram a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. A Belügyminisztérium által meghirdetett programban 187 Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei település összesen mintegy 38.300 köbméter tüzelőt igényelt a társaságtól.

Ez a mennyiség jóval meghaladta az elmúlt években jelentkező igényeket, tavaly 26 800 köbméter tüzelőt értékesítettek a kedvezményezettek számára. “Idén négymilliárd forintot fordított a tárca szociális tüzelőanyag támogatásra, a térség önkormányzataihoz került a támogatási keret csaknem egyötöde” – tájékoztatott Szalacsi Árpád, az erdészeti társaság vezérigazgatója.

A sár akadályozta a munkákat

Összességében elmondható, hogy a program végrehajtását nagymértékben nehezítette az enyhe, csapadékos időjárás: emiatt utak váltak járhatatlanná, valamint a fakitermelési munkák is elhúzódtak. Egy önkormányzat nem tudta teljes mértékben elszállítani a tűzifát, február közepéig.

Tűzifa sarang

“Elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól, tapasztalataink szerint továbbra is az akác iránt a legnagyobb a kereslet. Az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 200 köbmétert. A Nyírerdő Zrt. 2011 óta folyamatosan részt vesz a szociális tűzifaprogramokban. Társaságunk a program sikeres megvalósítását mindig elsődleges feladatnak tekintette” – foglalta össze Szalacsi Árpád.
(Nyírerdő Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?