Újabb díjakkal ismerték el a SEFAG Zrt. közjóléti munkáját Somogy megyében

Sefag_Logo_4szinCSomogy megyében komoly hangsúlyt kap a hagyományok és értékek őrzése. Ezek fontosságáról szólt az ünnepi Megyehét csütörtöki programja. A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket, illetve a Somogyi Érték díjakat is kiosztották.

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte a hagyományok és értékek megőrzésének fontosságát, a Somogy Megyei Önkormányzat e téren betöltött szerepét. Az elismerésből évente legfeljebb tíz adható.

sefag_somogyi_ertek_1

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott 2018-ban Kisbajom település faluközpontja és a Népi Hagyományőrző és Erdei Iskola, Kozma Ferenc életútja és a siófoki Női Kar.

Dr. Vörös Tamás, a Somogy Megyei Értéktár Bizottság elnöke szintén az értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy közösen kell tennünk ezért. Az újonnan elismertekkel együtt már 121 érték szerepel a megyei értéktárban.

sefag_somogyi_ertek_2

A Somogy Megyei Értéktárba 2017-ben felvett értékek: a szőlősgyöröki Jankovich-kastély és parkja, Göre Gábor figura (Gárdonyi Géza-alak), a nagyberki Agrártörténeti gépgyűjtemény, Buzsák néptánc és népdal öröksége, a Lullai Kiállítás és Helytörténeti Gyűjtemény, a www.somogy.hu – Somogy Portál, az iharosberényi szelídgesztenye, a „Gyenesei Pálinkáriun”, az Ágneslaki Arborétum, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Kereki Fehérkő vára, Együd Árpád életműve és hagyatéka, valamint Csíkvár József életműve.

sefag_somogyi_ertek_3

A SEFAG Zrt. elismert értékei ezzel 11-re emelkedtek. Az idén Somogyi Érték díjat kapott Ágneslaki Arborétum, Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola és Kereki Fehérkő vára mellett a Lábodi vadászterület és a dél-dunántúli gímszarvas populáció, a Studinka Hagyaték, a lábodi dámbarcogók, a lábodi turisztikai térség, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasút, a Zselici Csillagoségbolt-park és Csillagpark, valamint a Zselici erdők kapták meg az elmúlt években a rangos kitűntetést.

(SEFAG Zrt., Somogy Megyei Önkormányzat)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?