Bemutatkozott Big John – Nagyon profi faátültető géppel gazdagodott a Főkert (+KÉPEK)

big_john_faatulteto_gep_9Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült – olvasható a társaság hivatalos Facebook oldalán, ahol számos fotót is megosztottak az Odisys Bt.-től beszerzett Big John munkájáról.

“Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását melyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta” – tudta meg portálunk a hivatalos közleményből.

big_john_faatulteto_gep_1

A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa-átültetéseket.

A Big John faátültető gép méretei és teljesítménye

A Big John 90D faátültető gépet a FŐKERT Nonprofit Zrt. az Odisys Bt.-től vásárolta meg. A több mint 7 tonnás, professzionális fakiszedő adaptert, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra szerelték fel, amelynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint 3 m³.

big_john_faatulteto_gep_2

big_john_faatulteto_gep_3

big_john_faatulteto_gep_4

big_john_faatulteto_gep_5

big_john_faatulteto_gep_6

big_john_faatulteto_gep_8

big_john_faatulteto_gep_7

big_john_faatulteto_gep_9

(FŐKERT Nonprofit Zrt. Facebook oldala nyomán – Fotók: Zoltan Szabo Photography)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?