Másfél milliós kár keletkezett a mátrai erdőkben a hétvégi szélvihar miatt

egererdoAz október végi szélvihar is károkat okozott az Egererdő Zrt. területén – tudta meg az Erdő-Mező az állami erdőgazdaságtól. A részvénytársaság minden erdészete beszámolt valamilyen problémáról. Egyes területeken csak néhány fa dőlt ki, ám azok miatt többek között egy egri és egy mátranováki erdőfelújítás vadkárelhárító kerítése is megsérült. Ennek javítása már szerdán elkezdődik.

Az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint helyenként turistautakat is érint a kár, ám padok, asztalok és más turisztikai berendezések eddigi információik alapján nem sérültek meg. A Mátraalmás községhatárban lévő „Muzsikál az erdő” fa azonban odaveszett a viharban. A turistautak megtisztítása folyamatos, az állami erdőgazdaság azt ígéri, hogy a hétvégére tervezett kirándulásoknak már nem lesz akadálya.

szélkár

“Több erdészetünknél még folyik a károk felvétele, Mindenszentek ünnepe miatt a teljes kárbecslés csak a hét végére várható. Az eddigi becsült érték azonban meghaladja a másfél millió forintot” – közölte az Egererdő Zrt.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?