1000 versenyző 38 országból – Így nyitották meg a FITASC Korongvadász Világbajnokságot Domonyvölgyben (+KÉPEK)

koronglovesz_2017_18Július 5-én, a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban vette kezdetét a FITASC Korongvadász Világbajnokság, amelyet 2017-ben a Pilisi Parkerdő Zrt. rendezhet meg a galgamácsai lőtéren és a környező erdőkben. Július 6. és 9. között 38 ország nagyjából 1000 versenyzője, többek között a magyar lövészek mutathatják meg a világnak, hogy mit is tudnak. Több hazai állami erdőgazdaság erdésze is puskát ragad a következő napokban. Erdő-Mező tudósítás.

A MEGNYITÓN KÉSZÍTETT KÉPEINK >>>

Az ünnepélyes megnyitó a Diana Vadászhölgy Klub tagjainak kíséretében a csapatok bevonulásával kezdődött a Lázár Lovasparkban július 5-én kora este. “A Magyar Vadászlövész Egylet nagy álma volt, hogy egyszer egy világversenyt rendezhessen, és ez a mai napon valóra vált” – mondta köszöntőjében Magyar Csaba, a versenyt rendező Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke, aki külön megköszönte a Pilisi Parkerdő Zrt. szervezői munkáját, hiszen az állami erdőgazdaság galgamácsai lőtere ad majd otthont a vasárnapig tartó megmérettetésnek. Magyar Csaba szerint a résztvevők magas száma azt is mutatja, hogy a magyarok világszerte elismertek ebben a sportágban. “Bízom abban, hogy a verseny alatt mindenki eléri az általa kitűzött célt, és megelégedve tér vissza hazájába” – zárta beszédét, ami után Szebényi László, a Magyar Korongvadász Szövetség főtitkára, mint a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke is köszöntötte a vendégeket.

Magyar Csaba, a versenyt rendező Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke

Magyar Csaba, a versenyt rendező Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy sokakat nem először lát Magyarországon, hiszen a lövészek egy részével korábbi versenyeken is találkozhattak már a galgamácsai erdőben. “Minden egyes ilyen esemény segít abban, hogy a korongvadászat a világban és hazánkban is egyre népszerűbb sporttá nőhesse ki magát, amivel honfitársaink öregbíthetik hazájuk hírnevét. A 2015-ös EB alkalmával bizonyítást nyert, hogy ezek a kezdeményezések jó irányba tartanak, és most tettünk még egy lépést a célunk elérése érdekében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója

Mint mondta, több mint 1000 versenyzőt köszönthetnek Domonyvölgyben, csaknem 40 országból, amely az elmúlt évek kitartó munkájának gyümölcse. “A korábbi versenyek után mindig mérleget vontunk, és elmondhatjuk, hogy a vendégek úgy tértek haza, hogy meggyőződtek a magyar erdészek vendégszeretetéről és felkészültségéről. Sok kolléga dolgozik azért, hogy az emberek megismerjék az erdészek tevékenységét. Azt az erdészt, aki fenntartható erdőgazdálkodást folytat, aki jelentős részt vállal a természetvédelemben, aki közjóléti tevékenységet végez” – hangsúlyozta Zambó Péter. Hozzátette; az erdész az is, aki izgalmas sporteseményekhez biztosítja a helyszíneket az erdőben.

koronglovesz_2017_61

Semjén Zsolt Magyarország kormánya nevében köszöntötte a megjelenteket, és arra kérte őket, hogy vigyék el a nagyvilágba hazánk jó hírét, amit a következő napokban megtapasztalhatnak. “Nekünk, magyaroknak benne vannak a nemzeti karakterünkben a lovassportok, a vívás, a lövészet, a vadászat szeretete” – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki hozzátette, hogy a kormány határozott szándéka anyagi eszközökkel is támogatni a lövészetet. Mindezek mellett felhívta a külföldi vendégek figyelmét arra is, hogy Magyarország 2021-ben Vadászati Világkiállítást szervez, amely “a szakma fantasztikus seregszemléje lesz”, így abban az évben minél több hasonló rendezvényt szeretne országszerte.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Utolsóként Jean-François Palinkas, a FITASC elnöke köszöntötte a versenyzőket és a szervezőket, ami után kitüntetést adott át a dél-afrikai Jan Grimmbachernek, majd a megszólalók közösen nyitották meg a világbajnokságot.
koronglovesz_2017_82

A rendezvény hivatalos része Annus Réka népdalénekes előadásával, majd lovas bemutatóval zárult.

koronglovesz_2017_84

A verseny gyakorló napokkal kezdődik, míg az éles küzdelem július 6-án veszi kezdetét. Nyolc vonalon összesen 32 lőállás és 200 korong teszi majd próbára a lövőket, teszteli a lőtudásukat és koncentrációs képességüket.

koronglovesz_2017_3

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?