Idén nem kap pénzt a Zöld Forrásból az Országos Erdészeti Egyesület

foldmuvelesugyi_miniszterium_fmA Földművelésügyi Minisztérium 70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket. A Zöld Forrás pályázatnak köszönhetően a tárca ebben az évben 63 darab, a civil szervezetek által megálmodott, kidolgozott és benyújtott projekt megvalósításához járul hozzá, ezzel segítve elő a Nemzeti Környezetvédelmi Programban megfogalmazott célok elérését – olvasható a kormany.hu oldalon.

A közzétett táblázatból kiderül, hogy az Országos Erdészeti Egyesület idén is pályázott támogatásra. Az OEE a forrásból a 2017-2018. évi Év Fája programot, a YPEF soproni nemzetközi döntőjét és Kaán Károly életét és munkásságát bemutató kiadvány készítését finanszírozta volna, ám mindezt végül forráshiány miatt “nem támogathatónak” ítélték.

Nem kapott támogatást a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület sem, amely az “Óvd az erdőt” szemléletformáló kommunikációs kampányára igényelt forrást az erdők védelmében. Itt szintén a forráshiány volt a probléma.

Erdőket érintő feladatra például a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület nyert pénzt. A”Holtfa-mennyiség hatásainak természetvédelmi monitoringja különböző kezelés alatt álló, jégtörött gerecsei erdőrészletekben 2017-18 évben” című pályázatára 815 000 Ft-ot kaptak. Az Erdőmentők Alapítvány a Pelevédelmi projekjére 917 000 Ft-ot költhet a Zöld Forrásból.

A legjelentősebb támogatást a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület nyerte el, majdnem 2 millió Ft-ot fordíthatnak természettudományos ismeretterjesztési táborok szervezésére.

A pályázati döntés IDE kattintva érhető el. A táblázatban sötétzölddel szedve szerepelnek a támogatást nyert, halványzölddel a tartaléklistára került és szürkével a nem támogatott szervezetek.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?