A Mecsekerdő győzött Tamásiban – Kisfilm a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-dunántúli fordulójáról (+VIDEÓ, Képek)

tamasi_favago_41Június 9-én szoros küzdelem után derült ki, hogy melyik hat csapat lehet még ott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szeptember 2-i országos döntőjében.  A Bakó András, Bakó László, Juhász István és Rittlinger Róbert összeállítású Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. győzelmével záruló tamási megmérettetésen a SEFAG Zrt. – KNT csapata lett a második, míg a harmadik helyet a házigazda Gyulaj Zrt. favágói szerezhették meg. A rendezvényen szokás szerint jelen volt az Erdő-Mező erdészeti portál, videós tudósításunkat pedig meg is tekintheti, amelyben a győztes csapat mellett a második helyezett is megszólal, illetve az is kiderül, hogy miért büszke a helyi állami erdőgazdaság kiválóan szereplő vállalkozóira.

TELJES KÉPGALÉRIA A TAMÁSI STIHL REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL >>>

“Kicsit vastagok voltak a fák, de ha néhány hibával is, jól működött a csapat” – válaszolta az Erdő-Mező kérdésére Rittlinger Róbert, aki azt is elárulta, hogy ezúttal miért változott gárdája összeállítása. “Korábban mindig két csapattal indultunk a STIHL fakitermelő versenyen. Az egyikben küzdöttek a Bakó testvérek Juhász Pistivel, a másikban pedig én és a velem együtt dolgozó emberek vágták a fát. Az életünk azonban változott, ők is kevesebben lettek és mi is, így végül egy csapatot tudtunk kiállítani a Ritrovi Kft.-vel és a Mecsekerdő Zrt.-vel karöltve”

Az első forduló legjobb eredményét a SEFAG Zrt. – KNT csapata érte el, így a félideji szünetben vezették a regionális megmérettetést. A gárda végül a második helyen zárta a regionális fordulót, amely így is nagyszerű teljesítményt jelent. “A verseny közben úgy éreztük, hogy nagyon jók vagyunk, de végül néhány ponttal lemaradtunk az első helyről. Persze nem csodálom, mert a Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. csapata nagyon felkészült volt. Ehhez képest az eső miatt mi összesen két napot tudtunk gyakorolni. Úgy gondolom, hogy ez a második hely egy nagyon jó eredménynek számít” – fogalmazott az Erdő-Mező kérdésére Tóth Balázs János fakitermelő.

tamasi_favago_33

A somogyi favágó arról is beszélt portálunknak, hogy egyre jobb csapatok mutatják meg tudásukat az ország számos pontján. “Sokat változott ez a verseny, nagyon jól felzárkóztak a kollégák, és annyira szorosak a küzdelmek, hogy másodpercek, tizedmásodpercek döntenek arról, hogy kik nyerik meg a versenyt, kik jutnak tovább”.

A dél-dunántúli regionális forduló házigazdája 2017-ben a Gyulaj Zrt. volt. Az állami erdőgazdaság csapata ezt kihasználva végül a harmadik helyen tudta befejezni a versenyt. “Nagy büszkeséggel tölt el minket és a versenyzőket is, hogy hazai pályán harmadik helyezést sikerült elérni. Ráadásul egy ilyen eredménynek mindig van egyfajta húzó hatása is a nálunk dolgozó fakitermelők körében. Hiszen ez jó példa arra, hogy egy elmélyült, folyamatosan fejlesztett szakmai tudással egyre nagyobb szakmai nívót lehet elérni. Az, hogy a mi cégünknél olyan vállalkozói csapat dolgozik, amely egy rangos versenyen, szép pontszámmal harmadik helyezést tud elérni, azt mutatja, hogy a munka mellett a fakitermelőink rendszeresen fejlesztik, képzik magukat” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója.

tamasi_favago_24

A STIHL Országos Fakitermelő Verseny áprilisban Gyulán kezdődött, majd Császáron és Keszegen folytatódott. Emellett május 20-án, Szegeden rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka versenyt, ahol a tavalyi legjobb 8 csapat mérte össze tudását. Egy hosszabb nyári szünet után Bükkzsércen záródnak a regionális küzdelmek augusztus 26-án, a döntő pedig Soponyán, a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon lesz szeptember 2-án, ahova már csak 6 hely kiadó.

Eredmények:
1. Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft.
2. SEFAG Zrt. – KNT
3. Gyulaj Zrt.
4. Zalaerdő Zrt.
5. Siófoki Hivatásos Tűzoltók
6. Silvanus 2001 Kft. (2. csapat)
7. Mosonmagyaróvári Tűzoltók
8. Kaszó Zrt.
9. Barcsi Hivatásos Tűzoltók
10. Szekszárdi Hivatásos Tűzoltók
11. Dombóvári Tűzoltók
12. Szőcsény – Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakiskola

A 2017-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság első három fordulójának és a Bajnokok Bajnoka verseny videója:

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK 2016-BÓL:


ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A 2015-ÖS FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL:


(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?