Közjóléti híradó – Áprilisi havazás, veszélyes turistautak, erdei vándortábor, Föld Napja… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között a Föld napi programokról, az áprilisi havazásról és az emiatt kialakult veszélyekről, Csömödéri Erdei Vasút szezonnyitásáról, valamint a rhododendronok pompájáról szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

 

Már lehet jelentkezni az erdei és a vízitúrás vándortáborokra
Már lehet online regisztrálni a 2017 nyarán induló erdei és vízi vándortáborokra. A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas útvonalak, kiépített táborhelyek és egy felejthetetlen kaland, az érdeklődő pedagógusokat pedig szakirányú túravezetői tanfolyam, és, a tantermekből kiszabadulva, a gyerekek természeti és kulturális nevelésének terepi élménye várja.
Bővebben >>>

Áprilisi havazás a solymári Kálvária-dombon (+KÉPEK)
Április 19-én, szerdán, országszerte hó és jégdara borította be az erdőket, mezőket. Tavaszból egy csapásra téli idő kerekedett, amely során veszélyessé váltak a turistautak és autóutak, de a fagy a mezőgazdaságot is nehéz helyzetbe hozhatja. Az Erdeiprogramok.hu azonban egy fotósorozat segítségével a havazás szemet gyönyörködtető oldalát kívánja bemutatni.
Bővebben >>>

havas_orgona

Szeles, felhős idő lesz a hétvégén – Erdei programokat ajánlunk
Szerda óta esős, szeles, sőt néhol havas időben van részünk, és a hétvégén is hasonló időjárásra kell számítanunk. Bár az élményekben gazdag magyar erdők számos programmal várnak minden érdeklődőt, érdemes a rendezvények előtt tájékozódni az esetleges elmaradásokról. A havas, esős idő miatt a turistautak is veszélyessé váltak, így óvatosságra intünk minden erdőjárót. Azonban a felhők mögül előreláthatóan időnként kisüt majd a nap, így túrázásra, szervezett programokra is lehetőségünk lesz a hétvégén.
Bővebben >>>

Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is
Tegnap óta ítéletidő tombol országszerte több helyen, köztük a Bükkben és a Zempléni-hegységben is életveszélyes a fák között tartózkodni. Az erdőben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen, az erdészek – az elhárításban részt vevő többi szervezet munkatársaival együtt – jelenleg a helyzet javításán dolgoznak.
Bővebben >>>

aprilisi_havazas_ezsakerdo_1

Figyelem! Csúszósak és veszélyesek a turistautak a Pilisben
Reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek.
Bővebben >>>

Áprilisi “hóvirágok” a Kecskeméti Arborétumban (+KÉPEK)
A Kecskeméti Arborétum Facebook oldalán osztott meg képeket arról, hogy a szerdai szeszélyes időjárás hatására miképp változtak meg az itt élő növények. A hófedte díszalmákat, vérborbolyát, és kankalint most olvasóink is megtekinthetik.
Bővebben >>>

Szezonnyitó hétvége a Csömödéri Erdei Vasúttal
A Zalaerdő Zrt. által üzemeltetett Csömödéri Állami Erdei Vasút a hétvégén szezonnyitó utazásra vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Április 22. és szeptember 30. között az érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.
Bővebben >>>

Fával megrakott tehervonat halad a csömödéri kisvasút vonalán, Bánokszentgyörgy határában 2015. november 6-án.

Fával megrakott tehervonat halad a csömödéri kisvasút vonalán, Bánokszentgyörgy határában 2015. november 6-án.

Másfél hónap után feloldották a tűzgyújtási tilalmat
A földművelésügyi miniszter a mai naptól az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások melletti területekre, 2017. március 3-tól, az EVgF/180/2017. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldja.
Bővebben >>>

Rhododendronok pompája – Csúcsvirágzás a Jeli Arborétumban
A csúcsvirágzás előreláthatóan április 25-től május 15-ig tart. Csúcsvirágzásnak azt az időszakot hívjuk, amikor a korábban nyíló, illatos, lombhullató Rhododendronok, vagy más néven azáleák együtt virágoznak a később nyíló, nagyvirágú, örökzöld Rhododendronokkal. A két csoport együtt nyílásakor több ezer bokor ontja virágait a Jeli Arborétumban.
Bővebben >>>

Így fogadták az áprilisi havazást a Budakeszi Vadaspark lakói (+KÉPEK)
Április 19-én, szerdán rendkívüli időjárásra ébredhettünk, ugyanis országszerte havazás, esőzés szakította meg az előző napok napsütését. Korábbi bejegyzéseinkben a solymári Kálvária-domb fehérbe bújt lankáit mutattuk be, valamint a Kecskeméti Arborétum havas növényeit, mai cikkünkben pedig a Budakeszi Vadaspark lakói láthatóak a tavaszi hóesésben.
Bővebben >>>

budakeszi_aprilisiho_04-768x508

Nem áprilisi tréfa, országszerte havazik (+Képek)
Az áprilisi szeszélyes időjárás természetesen nem meglepetés, hiszen az előrejelzések már korábban megjósolták a komoly lehűlést.
Bővebben >>>

Ünnepeljük a Föld napját együtt a természetben! (+programok)
A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük, amellyel felhívhatjuk a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására. Az emléknapot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. A héten már számos témanapon vehettünk részt, de a hétvége is a Föld Napja jegyében telik.
Bővebben >>>

Családi nap, látványetetések – Egész évben vár a Kecskeméti Vadaskert
Egész évben színes programokkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a Kecskeméti Vadaskert. Többek között családi napokon, majálison, nyári táborokon vehetünk részt, de a látványetetések segítségével is be tudunk lesni a park lakóinak életébe.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?