Jól halad a szociális tűzifaprogram Északkelet-Magyarországon

verga_tuzifaJól halad a téli szociális tűzifaprogram a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. 180 település jelezte, hogy az állami erdőgazdaságtól vásárol tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban.

“Előreláthatóan csaknem 25 800 köbméter tűzifát értékesítünk, több mint 477 millió forint értékben. Ez az összeg meghaladja az országos keret egyhatodát, ugyanis a kormány hárommilliárd forintot fordít a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen. A pályázat kiírása szerint a nyertes településeknek 2017. február 15-éig kell megkapniuk a tüzelőanyagot. December közepéig csaknem 11 500 köbméter tüzelőt szállítottak el a Nyírerdő Zrt.-től” – tájékoztatott Szalacsi Árpád, vezérigazgató.

Az erdészeti vezető hozzátette: a velük szerződő települések döntő többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből kerül ki, de egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is tőlük szerzi be a tüzelőt.

“A tüzelő kétharmada a szabolcsi-, egyharmada pedig hajdú-bihari erdészeteinken keresztül jut el a településekhez. A legnagyobb tételeket a Fehérgyarmati-, a Baktalórántházi-, és a Debreceni Erdészet szolgálja ki. Társaságunkhoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól. Az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert. Az önkormányzatok közül a legnagyobb tűzifa igény 960 köbméter, a legkisebb pedig 26 köbméter” – mondta Szalacsi Árpád.

(Nyírerdő Zrt. nyomán)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?