Nyerj könyvet a fa alá! – Karácsonyi villámjáték az Erdő-Mezővel

karacsonyi_nyeremenyjatekJátssz az Erdő-Mezővel és nyerd meg a Park Kiadó legújabb könyvét. A helyes választ adók között 2016. december 14-én kisorsolunk 5 db “A fák titkos élete” című könyvet. A kiadvány értéke: 3490 Forint. Beküldési határidő: 2016. december 13., éjfél.

A helyes megfejtéseket 2016. december 13. éjfélig várjuk az erdo-mezo@erdo-mezo.hu címre, „Karácsonyi villámjáték” tárggyal.
(A nyereményeket még karácsony előtt postázzuk, így megfelelő ajándék lehet a fa alatt)

 

1. Hol számít rekordernek a nemrég Baranyában talált, több mint fél kilós isztriai szarvasgomba?
a. Magyarországon
b. Európában
c. Dunántúlon
Segítség >>>

2. Hol nőnek a világ legmagasabb fái?
a. Brazília, Amazonas-medence
b. Afrika, Kilimandzsáró
c. Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia
Segítség >>>

3. A 2017-es „Év Fája” szavazáson melyik fajra nem lehetett szavazni?
a. vadalma
b. kocsányos tölgy
c. fehér nyár
Segítség >>>

wohlleben_afaktitkoselete_72dpi

Bővebben A fák titkos élete című könyvről:

Peter Wohlleben: A fák titkos élete

Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése.

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!
Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást enged egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”
–Literatur Spiegel

Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. Magyarul ez az első könyve.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?