Év végi zárórendezvényt tartott az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya

erdeszeti_erdei_iskola_dalerd_22016-ban a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. gyula-városerdei erdei iskolája adott otthont az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály továbbképzésének és éves záró szakosztályülésének.

A november 10-én és 11-én tartott rendezvény negyven résztvevője a nyitó napon három előadást hallgatott meg. Dr. Goda Péter építőmérnök a Körösök vidékéről, a víz építette kistájról, Dr. Kurcz Ádám nyelvész a tájnevek és az erdők kapcsolatáról, Dr. Csóka György erdőmérnök pedig a tölgyekről, s a tölgyek körül élő rovarok életstratégiáiról tartott rendkívül színes előadást.

erdeszeti_erdei_iskola_csoka_gyorgy

Ezt követően Lomniczi Gergely, az OEE főtitkára számolt be az egyesület 2016. évi tevékenységéről és a hátralévő feladatokról, majd a résztvevők kötetlen szakmai eszmecseréje zárta a napot.

erdeszeti_erdei_iskola_lomniczi_gergely

A szakmai továbbképzés második napján erdészeti gyakorlati feladatok végzésével – elsősorban a kamasz korosztályra irányuló -, módszertani terepi foglalkozások zajlottak.

erdeszeti_erdei_iskola_dalerd_1

A ragyogó novemberi időben folyó tevékenységek mindegyike arra adott mintát, hogy hogyan is lehet az erdész szakmát közelebb vinni a diákokhoz egy-egy erdészeti erdei iskolai program alkalmával.

(Dalerd Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?