Közjóléti híradó – Új balatoni kilátó Tihanynál, csemeteültetés Székelyföldön, korlátozás a Cuha-völgyben, lombhullató vonatozás… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a csodálatos balatoni panorámával büszkélkedő, Apáti-hegyen átadott Tihanyi Őrtorony kilátóról, a Nyerges-tető és a Gyürke-tető felújított erdélyi túraútvonalról, a Székelyföldi csemeteültetésről, a mahócai lomhullató vonatozásról, és a Gúth-ra látogató gyermekekről szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Átadták az új kilátót a tihanyi Apáti-hegyen (+KÉPEK)
Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket – fogalmazott Fazekas Sándor miniszter a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán.
Bővebben >>>

Tihany, 2016. november 2. Az újonnan átadott Õrtorony kilátó Tihanyban 2016. november 2-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az újonnan átadott Õrtorony kilátó Tihanyban 2016. november 2-án. – MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kerékpáros túraútvonalat újítottak fel Székelyföldön a Nyerges-tető és a Gyürke-tető között
Újabb szakaszt újítottak fel és tábláztak ki túrázók számára a Nyerges- és a Gyürke-tető között – számol be közleményben a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.
Bővebben >>>

December végéig erdőlátogatási korlátozás a Cuha-völgyben
A Bakonyerdő Zrt. erdőlátogatási korlátozást vezet be a Bakonyszentlászlói Erdészet területén található Cuha-völgyi Kirándulóerdő és tanösvény útszakaszain és az azt körülvevő erdőterületeken. Fenti korlátozás indoka, hogy a MÁV Zrt. üzemeltetésű vasúti pályán a támfalak és a 409. sz. melletti viadukt rézsűkúpjainak kőrakat lábazata meggyengült.
Bővebben >>>

Kerékpáros túraútvonalat újítottak fel Székelyföldön a Nyerges-tető és a Gyürke-tető között - Fotó: székelyhon.ro

Kerékpáros túraútvonalat újítottak fel Székelyföldön a Nyerges-tető és a Gyürke-tető között – Fotó: székelyhon.ro

Jó Tetteket Ültetünk – Hargita megyében is facsemeték ültetésére várják a civileket
A Zöld Székelyföld Egyesület Homoródalmás Önkormányzatával és az Eco Assist civil szervezettel karöltve november 12-én, szombaton bekapcsolódik abba az országos csemeteültetési akcióban, amelynek célja, hogy 7-8 év alatt mintegy 300 hektár hasznosítatlan területet változtasson erdővé 50 000 önkéntes bevonásával. A Jó Tetteket Ültetünk akció részeként 2015-ben 73 hektárt (225 ezer csemete) erdősítettek egy nap alatt, összesen 11 000 önkéntes bevonásával Románia 14 megyéjében.
Bővebben >>>

Lombhullató vonatozást szervezett az Északerdő Mahócára
A hétvégén véget ért az idei mahócai különvonati szezon. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. „Lombhullató vonatozás Mahócára” elnevezéssel hirdetett programot szombatra a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalára.
Bővebben >>>

mahoca

Gyermekekkel telt meg a Gúthi-erdő
Egymást váltották a gyerekek az utóbbi napokban a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetében. Hétfőn óvodások látogattak el az állami erdőgazdasághoz; a debreceni Nagyerdei Óvoda Nyuszi csoportja töltött el egy délelőttöt az erdészetnél.
Bővebben >>>

Kirándulások novemberben – Hat kiváló túratipp a Börzsöny területén
Hat nagyszerű túratippet ajánl az Ipoly Erdő Zrt. azoknak, akik novemberben is szeretnének jókat kirándulni a Börzsöny területén. A Bajdázó-tó felkeresése Királyrétről, vagy a “Miért fontosak a tisztások” tematikus, 8 kilométeres erdei séta mellett két irányból is érdemes megmászni a csodálatos kilátást nyújtó Csóványost; Kemencéről, vagy a gyakorlottabbaknak Királyházáról. A panoráma a Nagymarosról induló Encián emlékek I. túraútvonalon is pazar, de egész napos túrát szervezhetünk a Kemence-Feketevölgy-Magosfa-Királyháza vonalon is. Érdemes az utolsó őszi hónapban is felkeresni a Börzsöny csodálatos tájait családdal, barátokkal, de akár egyedül is.
Bővebben >>>

szuperhold

November közepén különleges teliholdat láthatunk az égen
Különleges csillagászati eseményre hívta fel a figyelmet a NASA. November 14-én ugyanis rendkívül közel lesz hozzánk a Hold, így várhatóan nagyobbnak is láthatjuk. Utoljára 1948-ban volt példa erre, legközelebb pedig csak 2034. november 25-én közelít meg bennünket ennyire. A szuperholdat 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek láthatjuk majd, mint egy átlagos teliholdat.
Bővebben >>>

Great Trail – Hamarosan elkészül a világ leghosszabb túraútvonala Kanadában (+KÉPEK)
A túrázás a legkedveltebb szabadidős tevékenység a kanadaiak 25,4 százaléka számára, és a Great Trail meggyőzheti a többieket is, hogy lépjenek ki a lakásuk ajtaján.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?