Erdőmérnök Napot tart a Mecsekerdő Zrt.

mecsekerdoA Mecsekerdő Zrt. október 13-án rendezi meg immár hagyományosnak számító szakmai rendezvényét az alkalmazásában álló erdőmérnökök részére. Az 2016-os Erdőmérnök Napnak az állami erdőgazdaság Szigetvári Erdészete ad otthont, azon belül pedig a szentegáti erdőtömb.

A Mecsekerdő Zrt. kezeli Baranya megye állami erdőterületeinek nagy részét. 54 000 hektáron gazdálkodik, amely a megye összes erdeinek felét teszi ki. Az társaság feladata, hogy felelős állami erdőgazdálkodóként a tartamos, természetközeli erdőgazdálkodás, az erdőnevelés, és a képződő faanyag hasznosítása mellett minél magasabb szinten lássa el az erdők közcélú szolgáltatásaival kapcsolatos teendőket, továbbá megőrizze és védelmezze a természeti értékeket.

“Ezen funkciók összehangolását, a sokrétű tevékenység hosszú távú tervezését és irányítását jelenleg 33 erdőmérnök látja el, akik nagy hangsúlyt fektetnek a közös gondolkodásra és kapcsolatépítésre is. Az ilyen jellegű szakmai napok lehetőséget biztosítanak az aktuális gazdálkodási kérdések megvitatására, a tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására” – olvasható a Mecsekerdő Zrt. honlapján.

Az idei Erdőmérnök Nap házigazdája a Szigetvári Erdészet, ahol terepi programként a nagy értékű tölgyesek kezelése, az erdőfeltárás, az útépítés és gépesítés, továbbá a Pro Silva erdőkezelés témakörei lesznek napirenden.

Az állami erdőgazdaság tájékoztatása szerint idén első alkalommal nem csupán a Mecsekerdő Zrt. erdőmérnökei vesznek részt a szakmai napon, hanem az erdőgazdálkodás, a természetvédelem valamint a szakképzés területén tevékenykedő partnereik is.

PROGRAM:
– Vadkárelhárító kerítésépítés – technológiai bemutató
– Munkaerőhelyzet – technológiai válaszok: gépesítés, vegyszerezés
– Erdőfeltárás – makadám feltáróút építése
– Pro Silva kísérleti erdő bemutatása – Bürüs 2 A, 5 A
– 12:00 – Ebéd
– Értekezlet a Mecsekerdő Zrt. alkalmazottai részére

További részletek a Mecsekerdő Zrt. honlapján >>>

(Mecsekerdő Zrt., Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?