Rittlinger Róbert: Ez az 5. hely legalább olyan jó érzés, mint a legutóbbi aranyérmem – Interjú a magyar válogatott fakitermelővel

fakitermelo_valogatott_2016_6Korábbi két interjúnkban az ifi bronzérmes Szalai Dánielt és a felnőtt csapat egyik tagját, Gerőcs Jánost szólaltattuk meg a lengyelországi fakitermelő világbajnokság kapcsán. Most az Andreas STIHL Kft. által támogatott Rittlinger Róbert válaszolt az Erdő-Mező kérdéseire. A csapaton belül a szintén STIHL-es Juhász István mögött a második helyen végzett versenyző mesélt nekünk a kinti nehézségekről, érzéseiről, és arról is, hogy mi zavarta meg a szerelés versenyszám előtt.

Kapcsolódó cikkek:
Gerőcs János: Elkövettünk mindent a jó eredmény érdekében! – Interjú a magyar válogatott versenyzővel
Szalai Dániel: Leírhatatlan, mikor 28 ország versenyzői állva tapsolnak – Interjú a bronzérmes magyar fakitermelővel
Fakitermelő VB – Összetettben is bronzérmes Szalai Dániel, a csapat végül ötödik lett
Minden hír egy helyen a magyar fakitermelő válogatottról

Gribek Dániel: Mint arról már beszámoltunk, összetettben az 5. helyen végzett a magyar fakitermelő válogatott a lengyelországi fakitermelő világbajnokság alkalmával, ami fantasztikus eredmény. Neked, mint világbajnoknak, milyen érzés ez?

Rittlinger Róbert: Őszinte leszek, nagyon jó érzés. Legalább olyan, mint mikor két éve aranyérmes lettem. Ennek pedig az az oka, hogy ezt nem egyedül, hanem együtt, csapatban hoztuk össze.

Rittlinger Róbert kombinált darabolás közben - Fotó: Gerőcsné Dudás Judit, Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

Rittlinger Róbert rajta készen a szerelésnél – Fotó: Gerőcsné Dudás Judit, Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

Gribek Dániel: A versenyszámok tekintetében hogyan láttad a versenyt? Lehetett volna jobb az eredmény valamelyiknél?

Rittlinger Róbert: Szerettem volna megvédeni a világbajnoki címemet szerelésben, de most ez nem sikerült. A legelső nap a döntésben csak Juhász Pistinek volt szerencséje, az én fám hiába törte szét a karót, nem maradt ott, elugrott. Gerőcs Jani pedig hiába csinálta meg tökéletesen a tuskót, neki egy görbe fa jutott, amit még nehezebb pontosan a célra juttatni. Ezen a napon a hetedik helyen végeztünk.
A második napon minden jól alakult, előre tudtuk, hogy ki mikor kezd a szerelésben, Pisti és Jani már bent is voltak a pályán, amikor odajöttek hozzám, hogy siessek, mert én következem. A bírók felcserélték a rajtsorrendet. A szerelés viszont fejben dől el! Ezt a feladatot szinte csukott szemmel is meg tudom csinálni, de akkor nem sikerült. Lehet, hogy ha a kiírás szerint kezdek, nem így alakul. A kombinált és a lánckímélő darabolás egyébként jól ment.

Érezhető is volt a jó teljesítmény, hiszen este már előre köszöntek azok, akik előtte észre sem vették a magyar csapatot. Az osztrák edző pedig szó szerint azt mondta: “A mai nap a magyaroké! Hogy csináljátok?”
Ezt követően az utolsó napon nagy terveink voltak, tudtuk, hogy mit kell tenni a dobogóért. Egy kicsit csalódottak vagyunk, mert ez nem sikerült. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sok csapat csak álmodik az 5. helyről, de mi érmet szerettünk volna szerezni!

Rittlinger Róbert - Fotó: Gribek Tímea, Erdő-Mező Online

Rittlinger Róbert – Fotó: Gribek Tímea, Erdő-Mező Online

Gribek Dániel: Összességében milyen volt ez a lengyelországi VB versenyző szemmel?

Rittlinger Róbert: A verseny jól szervezett, színvonalas volt. A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, a kaják nagyon jók! Szinte mindenki magyarul folytatta, ha elkezdtük: “lengyel, magyar két jó barát…..” .

Gribek Dániel: Mit szólsz az U24-es versenyzőnk, Szalai Dániel bronzérméhez?

Rittlinger Róbert: Dani kiváló eredményt ért el, gratulálok neki! Két év múlva pedig még fényesebb érme is lehet. Legyen ez példa minden fiatal számára!

Rittlinger Róbert a kombinált darabolás során - Fotó: Gerőcsné Dudás Judit - Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

Rittlinger Róbert a kombinált darabolás során – Fotó: Gerőcsné Dudás Judit – Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

Gribek Dániel: Hogyan tovább? Készülsz a 2018-as világbajnokságra?

Rittlinger Róbert: A 2018-as VB? Hát, igen, úgy érzem, hogy ott a helyem. Küzdeni fogok a válogatottságért, ez nem kérdés!

Gribek Dániel: Nagyon sok sikert kívánok hozzá, és gratulálok az elért eredményhez!

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?