Közjóléti híradó – Új erdei iskola a Göbös-majorban, vadgazdálkodási tanösvény Sopronban, Év Fája, erdei dallamvonat… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a KAEG Zrt. új erdei iskolájáról, a Soproni Parkerdőben létesített vadgazdálkodást bemutató tanösvényről, az Év Fája szavazásról, az Északerdő Zrt. dallamvonatáról szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén (+KÉPEK)
A vitnyédi általános iskola diákjainak előadásával kezdődött meg a KAEG Zrt. Göbös-majorban létesített új erdészeti erdei iskolájának ünnepélyes átadója szeptember 3-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap részeként.
Bővebben >>>

Új tanösvény mutatja be a vadgazdálkodást és a vadászatot a Soproni Parkerdőben (+KÉPEK)
Szeptember 2-án, a Soproni Parkerdőben egy eddig egyedülálló, interaktív tanösvényt adott át a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.. A vadgazdálkodási és vadászati témájú tanösvény a maga nemében egyedülálló, hiszen hat állomásának mindegyikén megtekinthetők és kipróbálhatók azok a vadgazdálkodást segítő berendezések, amelyekkel bepillantást nyerhetünk a szakma rejtelmeibe.
Bővebben >>>

Új erdei iskola a Göbös-majorban

Új erdei iskola a Göbös-majorban

Már lehet szavazni az Év Fájára!
Idén szeptember 5. és október 16. között lehet szavazni az Év Fája verseny döntős fáira. A júniusi határidőig 39 jelölés érkezett, amelyek közül tizenkettőt juttatott a döntőbe a szakmai zsűri. Olyan fák kerülhettek be ide, amelyek története leginkább kifejezi a jelölő közösség elkötelezettségét a nevezett fa iránt. Idén hetedik alkalommal szervezi meg a versenyt az Ökotárs Alapítvány.
Bővebben >>>

Dallamvonat a Bükkbe – fúvószene szólt Andókúton
Szombaton két kirándulóvonatot közlekedtetett az Északerdő Zrt. a Miskolc-Dorottya utcáról a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szárnyvonalán Mahócára. “Ahogy utasaink az elmúlt évek során is megszokhatták, mindig készülünk valamilyen különlegességgel, amely során ezúttal különleges hangszereket felvonultató koncertet hallgathattak meg az érdeklődők” – – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.
Bővebben >>>

Dallamvonat az Északerdő Zrt.-nél

Dallamvonat az Északerdő Zrt.-nél

Erdőismereti akadályversenyt hirdetnek Nyíregyháza felső tagozatos tanulóinak
A Nyírerdő Zrt. által üzemeltetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Hete alkalmából „Kiből lesz az erdész?”- Erdőismereti akadályversenyt hirdet Nyíregyháza város felső tagozatos tanulóinak.
Bővebben >>>

Elkezdődött a szarvasbőgés a Gemencben
Elkezdődött a szarvasbőgés a gímszarvasállományáról híres gemenci erdőben, ahol két hétvégén a természetbarátok erdei vasúttal és lovas fogattal is kirándulásokat tehetnek.
Bővebben >>>

Új tanösvény a Soproni Parkerdőben

Új tanösvény a Soproni Parkerdőben

Több mint ötszázan futottak a Budakeszi Vadasparkban
A Budakeszi Vadaspark szombat délelőtt nagyszabású futóversenynek adott helyet, amivel az aktív rekreáció és az önfeledt családi sportolás helyszínévé vált. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupára már egészen óvodás kortól lehetett nevezni, így több százan vágtak neki a változatos kategóriákban meghirdetett versenyszámoknak.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?