Jung László vehette át a Vadász Kamara Aranyérmét a heves megyei vadásznapon

Dr. Jung LászlóIdén a Bélkő lábánál, a Lak-völgyi tónál rendezték meg szombaton a 25. Heves Megyei Vadásznapot. Az esemény egyik újítása – a helyszínen túl – az volt, hogy részt vett a programokban a helyi horgászegyesület és az Agria Szabadidő Egyesület is.

A nap is gyermek horgászversennyel indult két korosztályban, illetve műlegyező horgász bemutatót is láthatott a közönség. A főzőverseny 28 csapata között pecás indulók is voltak – tudtuk meg Kovács István Jánostól, a Heves Megyei Vadászok Vadgazdálkodók és Természetvédők Szövetsége választmányának vadászmesterétől.

Természetesen a nap azért a vadászokról szólt. Megnyitó beszédet Polónyi György, az Országos Magyar Vadász Kamara Heves Megyei Területi Szervezetének elnöke mondott. Köszöntötte a résztvevőket dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője és Pechtol János, az Országos Magyar Vadász Védegylet ügyvezető elnöke, a vadászkamara országos főtitkára.

A nap nem múlhatott el természetesen kitüntetések átadása nélkül: Prezenszky János volt megyei fővadász – aki 37 éven át szolgált – a Magyar Vadászati és Természeti Örökségért Érdemkeresztet vehette át, a Vadász Kamara Aranyérmét az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, dr. Jung László, a Magyar Vadászatért Érdemérmet Hossó Antal kapta. A Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakettel a Heréd-Nagykökényesi Földtulajdonosi Közösséget tüntették ki. A Nimród-emlékérmet hét kitüntetett vehette át szombaton.

vadasznap_heves

Az egész napos rendezvényen egyébként különösen nagy sikere volt a Bükki Menyecskéknek, de érdeklődés követte a vizsla- és véreb-bemutatót, a vadászíjászatot és a solymász bemutatót is. Sokak szerint a rendkívüli jó hangulat a festői helyszínnek is köszönhető volt.

Jung László méltatásának szövege:

Dr Jung László erdőmérnök, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója. A Társaság térségünk legnagyobb erdőgazdálkodója és vadgazdálkodója. Erdőmérnöki diplomáját 1979-ben szerezte a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán. Az egyetemen alapítója volt az Ifjúsági Bérkilövő Vadásztársaságnak, így még a végzés előtt, 1975-ben megszerezhette  a vadászvizsgát, és megvásárolhatta első fegyverét. Ennek köszönhetően már több mint 40 éve vadászigazolvánnyal rendelkezik.

Szolgálatát Zemplénben kezdte, Kemencepatakon, mint műszaki vezető, majd Sárospatakon folytatta, mint erdészetvezető. 1984-től a Parádfürdői Erdészet vezetője egészen 1999-ig. Ezen időszaktól az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, majd ismét vezérigazgatója. Korábban több vadásztársaság tagja és tisztségviselője volt, többek között a Várbükk Vt-nek.

Dr. Jung László

Szakmájához a vadgazdálkodás irányította, valamint a gyerekkori érdeklődés és élmények hatása. Munkájának mindig része volt a vadgazdálkodás irányítása és a vadászat gyakorlása.

Alapszemlélete, hogy a vad a természet része, és azt a természetet, legyen az erdő vagy mezőgazdasági terület, mindig fenn kell tartanunk, hogy biztosítani tudja a vad megfelelő élőhelyét. Ez a sorrend sohasem fordulhat meg.

(heol.hu; Egererdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?