Közjóléti híradó – Megújult gemenci erdei iskola, új kerékpárút-hálózat a Mátrában, harangszentelés a Göbös-majorban… | Erdeiprogamok.hu

matra_kerekpar_8Ezen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a megújult Gemenci Erdészeti Erdei Iskoláról , a Mátra új kerékpárút-hálózatáról, az Őrségi Nemzeti Park monográfiájáról, a Múzeumok Éjszakájához csatlakozó Zalaerdő Zrt. programjairól szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Mostantól a Mátra csúcsai is meghódíthatók kerékpárral
Hódítsd meg a Mátra csúcsait két keréken! Június 14-én az Egererdő Zrt.-nél adták át a hegységet kelet-nyugati irányban átszelő, felfestett, pihenőkkel ellátott majdnem 90 km-es kerékpárút hálózatot, melyen az Erdeiprogramok.hu is részt vett.
Bővebben >>>

Megújult a Gemenci Erdészeti Erdei Iskola – A mozgáskorlátozottak számára is megnyílt az ártéri erdő (+KÉPEK)
Megújult a Gemenc Zrt. erdészeti erdei iskolája Pörbölyön. A 150 millió forintos beruházás során nem csak átépítették, hanem ki is bővítették a már meglévő épületet. A Gemenc Zrt. kiemelt figyelmet fordít a mozgáskorlátozottak igényeire is, ezért a fejlesztés meghatározó eleme volt az iskola teljes körű akadálymentesítése.
Bővebben >>>

A megújult Gemenci Erdészeti Erdei Iskola

A megújult Gemenci Erdészeti Erdei Iskola

A kirándulók és túrázók környezettudatosak, mások szemetelnek az erdőkben
Az erdőterületeken megjelenő illegális hulladékról általában összegyűrt, eldobált műanyagpalackok, kirándulók által hátrahagyott zacskók, esetleg építési törmelék juthat eszünkbe. A valós illegális hulladékhelyzet azonban ennél meglepőbb képet mutat: a Pilisi Parkerdő Zrt. szerint a természetjárók sokat fejlődtek környezettudatosságban, a hulladék máshonnan kerül az erdőkbe.
Bővebben >>>

A Zalaerdő Zrt. is várja a családokat a Múzeumok Éjszakáján
A Zalaerdő Zrt. fűrészüzem-bemutatóra, éjszakai múzeumlátogatásra és erdei vasutas utazásra invitál minden érdeklődőt a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat egyik szereplőjeként.
Bővebben >>>

Erdei kisvasutazásra hív az Északerdő Zrt. a Múzeumok Éjszakáján
Az állami erdőgazdaságok közül nem csak a Zalaerdő Zrt., a SEFAG Zrt. és a Kaszó Zrt. várja majd izgalmas programokkal az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat alkalmával. Az Északerdő Zrt. ugyanis hatodik alkalommal is csatlakozik az országos kezdeményezéshez, méghozzá a Lillafüredi Állami Erdei Vasúttal.
Bővebben >>>

Szalagátvágás a mátrai kerékárút-hálózat átadásakor - Fotó: Rákóczi Ágnes, Erdeiprogramok.hu

Szalagátvágás a mátrai kerékárút-hálózat átadásakor – Fotó: Rákóczi Ágnes, Erdeiprogramok.hu

Harangszentelés a Göbös-majorban
Tavaly nyár végén készült el a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által építtetett vadászkápolna a Kapuvártól nem messze található Göbös-majorban, amely fő elemét, a harangot, június 1-jén szentelték fel.
Bővebben >>>

Megjelent az Őrségi Nemzeti Park monográfiája
Az Őrségi Nemzeti Park tájvédelemben és az őshonos fajták fenntartásában betöltött szerepét méltatta V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a nemzeti parkról szóló kétkötetes monográfia bemutatásakor.
Bővebben >>>

 

Harangszentelés a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nél, a Göbös-majorban

Harangszentelés a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nél, a Göbös-majorban

Japán forgatócsoport utazott a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton
A japán köztársasági televízió, az NHK TV forgatócsoportja látogatott el szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasúthoz. A stáb azért érkezett Miskolcra, hogy felvételeket készítsen a japán csatornán futó „Vasúti utazás Európában” című sorozathoz.
Bővebben >>>

A Vodafone jóvoltából újra látogatható a Petőfi-kilátó
A balesetveszély miatt 2013-ban a kilátó tornyába vezető hágcsót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lezáratta a látogatók elől. A kilátó, illetve az annak legtetején elhelyezett adók fontos szerepet töltenek be a környék 4G-s lefedettségében is.
Bővebben >>>

Japán forgatócsoport a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasútnál

Japán forgatócsoport a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasútnál

A kisvasutakért és a kerékpározásért is Révész Máriusz lett a felelős
A hétfőn megjelent Magyar Közlönyben jelentették be, hogy Révész Máriusz kormánybiztos lett, méghozzá a politikus mostantól „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős”.
Bővebben >>>

Regisztrálni kell a vízitúrákat a Rábán
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Rábán működő vízisport egyesületek közös kezdeményezésére az idei évtől regisztrálni kell a folyóra tervezett túrákat. A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson a folyón zajló turizmus mértékének megítéléséhez, és a későbbiekben alapot adjon a vízi turizmus szabályozásának kidolgozásához.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?