Közjóléti híradó – Tiszaigari Arborétum, új kerékpárút a Börzsönyben, akadálymentesített Jeli Arborétum… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a Tiszaigari Arborétum és a Börzsöny új kerékpárútjának átadóját, a Jeli Arborétum akadálymentesítését, és az erdők pünkösdi programjait ajánljuk figyelmükbe!

Erdei szórakozás, erdei programok, táborok, kirándulások >>>

Újabb gyönyörű látnivalóval gazdagodott a Tisza-tó térsége – Megújult a Tiszaigari Arborétum (+KÉPEK)
Új parkoló, megújult fogadóépület, kunkapu, irodaépületből átalakított kulcsos ház. A NEFAG Zrt. mintegy 60 millió forintból újította meg a majdnem 150 éves, a Tisza-tó térségében fekvő Tiszaigari Arborétumot. Az átadón az Erdeiprogramok.hu is jelen volt.
Bővebben >>>

A Börzsöny nagy része már kerékpárral is bejárható – Új bringaút Királyrét és Nógrád között (+KÉPEK)
Az Ipoly Erdő Zrt. május 7-én új kerékpárút átadásával és játékos programokkal ünnepelte a Királyréti Erdei Kisvasút Napját, amelyen természetesen az Erdeiprogramok.hu is részt vett.
Bővebben >>>

tiszaigari_arboretum_18

Töltsük az élményekben gazdag magyar erdőkben a pünkösdi hétvégét is!
Ahogy azt már megszokhattuk, rengeteg szabadtéri programmal várják a látogatókat, kirándulókat, családokat az élményekben gazdag magyar erdők a pünkösdi hétvégén is. Zakatolnak az erdei kisvasutak, dalolnak a fülemülék, várnak a csillagok!
Bővebben >>>

MÁV: 20 százalékos vasúti kedvezményt kapnak a természetjárók
Húsz százalékos belföldi vasúti utazási kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjainak.
Bővebben >>>

Ilyen lett a megújult Gizella királyné kilátó Veszprémben (KÉPEK)
Arról már az Erdeiprogramok.hu az avatás napján beszámolt, hogy újabb kilátót adtak át az élményekben gazdag magyar erdőkben. A Veszprém határában magasodó Gizella királyné kilátóról azonban korábban nem közöltünk friss fotókat. Most megmutatjuk, hogy hogyan néz ki a közjóléti létesítmény, és milyen a kilátás a magasból.
Bővebben >>>

gizella_kiralyne_kilato_10

Akadálymentesített tanösvénnyel bővült a Jeli Arborétum
Átadták a Jeli Arborétum akadálymentesített tanösvényének második ütemét csütörtökön a Vas megyei Kám község közelében.
Bővebben >>>

Teljesítménytúra és kerékpáros verseny – Mozgalmas volt a hétvége a Ravazdi Erdészet területén
Április 23-án újra megrendezték a Győri Vasutas Természetjáró Egyesület teljesítménytúráját a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén. A több mint 600 fő nevező öt táv közül választhatott. A legrövidebb 10 kilométeres volt, a leghosszabb 60. De 15, 20 és 40 kilométeres távot is lehetett teljesíteni. Az erdő nevezetes pontjain egy kis frissítőt, és persze pecsétet osztottak a szervezők. A túrázóknak szerencsére kedvezett az időjárás, csak késő délután esett egy kevés eső.
Bővebben >>>

Megvannak a jászapáti gólya gyilkosai
Két fiatalkorú fiút gyanúsítanak a Jászapátin elpusztult gólya ügyében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Május 9-én reggel találták meg a környéken ismert gólya tetemét egy általános iskola udvarán: a lábát eltörték, a fejét szétverték.
Bővebben >>>

teszedd_kaeg_1

Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek a kisalföldi erdészek a TeSzedd! akcióban
A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. idén is csatlakozott a “TeSzedd!” elnevezésű hulladékgyűjtő akcióhoz. A kellő időben megkezdett felkészülésnek, a megfelelő időjárásnak és a precíz szervezésnek köszönhetően rekord mennyiségű hulladékot sikerült összegyűjtenünk működési területünkön idén is.
Bővebben >>>

Muflonok születtek a Szegedi Vadasparkban is
Három európai muflon (Ovis aries orientalis) született a Szegedi Vadasparkban, a néhány hetes bárányok szépen cseperednek, a dám- és gímszarvasokkal közös erdei kifutóban a látogatók is megfigyelhetik őket – közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?