A héten kiderül, hogy ki a legjobb erdész Baranya megyében

mecsekerdo_erdeszversenyEzen a héten csütörtökön és pénteken mérik össze tudásukat a Baranya megyei erdészek. A regionális versenynek idén is komoly tétje van, ugyanis a első helyezett bejut az Év Erdésze Verseny országos döntőjébe, amelyet május 25-én és 26-án rendeznek Somogy megyében, a Mocz és Társa Magánerdészetnél.

“Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése sokrétűségének, szépségének bemutatása által, valamint közvetlen baráti, szaktársi kapcsolatok teremtése, elmélyítése – ezekkel a célokkal rendezik meg minden évben az Év Erdésze versenyt országszerte. Baranyában az Országos Erdészeti Egyesület Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében május 10-én és 12-én tartják az országos verseny megyei fordulóját az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező erdész technikusok számára” – tájékoztatta az Erdő-Mező Online szakmai portált a Mecsekerdő Zrt.

A közleményből kiderül, hogy május 10-én Rücker-aknán (Pécs-Vasas) lövészetben (korong, kispuska) versenyeznek a résztvevők, míg csütörtökön a Dél-Zselicben, Sasréten az erdészeti feladatokat kell megoldaniuk a szakembereknek. Ilyen lesz a szálalás jelölés, a választékolás, a számbavétel, a távolságbecslés és trófeaminősítés, a famagasság és térfogat-becslés.

A verseny mindkét napon reggel 8 órakor kezdődik.

A verseny első helyezettje részt vesz a 2016. évi Év Erdésze Verseny országos döntőjében, amely Somogy megyében a Mocz és Társa Magánerdészetnél lesz 2016. május 25-én és 26-án.

Kapcsolódó cikkek:
Év Erdésze Verseny országos döntő – 2016 (Versenyfelhívás, információk)
Idén is versenyeztek a Pilisi Parkerdő erdészei
Jó hangulat, nagyszerű eredmények – Hagyományteremtő erdészverseny volt Ravazdon

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?