Állami erdőgazdaságok csapatai is fociznak majd az I. Magyar Agrár Kupán

magyar_agrar_kupaMárcius 20-án, vasárnap rendezik meg az I. Magyar Agrár Kupa focibajnokságot a II. kerületi Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban, ahol 17 állami erdőgazdaság csapata is harcba száll a győzelemért.

Az ötlet- és házigazda PromoSport Kft. hét évvel ezelőtt jelent meg a szabadidős (amatőr) sportesemények „színpadán”, és az óta a társadalmi élet legkülönbözőbb szektoraiban tevékenykedőket megszólítva közel félszáz rendezvényen teremtette meg a sportolás, a versengés és a kikapcsolódás lehetőségét azok számára, akik a hétvégeiket inkább töltik mozgással és felfrissüléssel, mint mozgásszegény programokkal.

Ezt a törekvést nagyra értékelve az I. Magyar Agrár Kupa fővédnöki tisztjét dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tölti be, akit a vasárnapra eső rendezvény ünnepélyes megnyitóján Gulyás Andrea, a tárca közigazgatási államtitkára képviseli majd.

Ami a mezőny összetételét illeti: a két csapattal is benevező Földművelésügyi Minisztérium kispályás együttese mellett további 28 intézményi „válogatott” vonul majd fel a Pokorny József Sportközpontban. A 30 csapatot számláló mezőny egyik része az agrárszektorhoz tartozó mezőgazdasági nagyvállalatokat, azaz a kereskedelmi szekciót képviseli, míg a másik a közigazgatási szekció szereplőit egyesítve az irányító agrártárcát, a háttér- és oktatási intézményeket, de ugyanúgy az erdészeti társaságokat is.

Az Erdő-Mező Online úgy tudja, hogy március 20-án pályára lép majd a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt., az Egererdő Erdészeti Zrt., az Északerdő Erdőgazdaság Zrt., a Gemenc Zrt., a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., az Ipoly Erdő Zrt., a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a Mecsekerdő Zrt., a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Tanulmányi Erdőgazdasági Zrt., a Verga Zrt. és a Zalaerdő Erdészeti Zrt. is. A versenyen tehát 17 állami erdős csapatnak drukkolhat a szakma.

A házigazdák hagyományteremtő szándékkal hirdették meg az I. Magyar Agrár Kupát. A programban nem csupán a szépszámú mezőnyt felvonultató focitorna szerepel, hanem 17 csapatos bográcsos főzőverseny is, ugyanakkor a gyerekek számára is érdekes játékokat és vetélkedőket készítenek elő.

Szponzorcsík

(Promosport Kft. nyomán Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?