Fakivágás Dányban a felsővezetékek árnyékában – Így dolgoztok ti (+KÉPEK, VIDEÓ)

fakivagas_dany_8Nem mindennapi feladatot kapott két faápoló, alpin technikával dolgozó fakivágó olvasónk, Duhonyi László és Barati Richárd. Dányban 34 fát kellett kidönteniük az út széléről, ám a munkálatokat elektromos vezetékek és épületek is nehezítették. “Így dolgoztok ti” cikksorozatunkban ezúttal az ő feladatukat mutatjuk be képekkel, videóval is illusztrálva.

Teljes képgaléria a dányi fakivágásról >>>

Így dolgoztok ti cikksorozatunk további bejegyzései >>>

“Dány Önkormányzata megbízásából az első ütemben 25 darab nyárfát kellett kivágnunk. A legtöbb fát Tirfor drótköteles vonszoló segítségével döntöttük le. Mivel a fasorral párhuzamosan egy elektromos vezeték futott, itt szükség volt az ÉMÁSZ közreműködésére, hogy azt áramtalanítsák és lekössék” – mesélte az Erdő-Mezőnek Duhonyi László, aki fotókat és videót is készített a munkáról. A kisfilmen egy másik, fent hagyott vezeték melletti döntést is meg lehet tekinteni.

A munka nem ért véget a 25 út menti fa kidöntésével, ugyanis a második szakaszban további 9 nyárfát kellett eltávolítaniuk a dányi önkormányzat megbízásából. Ekkor már emelőkosaras autót használtak az ágak levágásánál, hogy a közvetlen közelben levő épület és annak kerítése ne sérüljön. “A megmaradt törzseket irányított döntéssel, szintén Tirfor használatával döntöttük ki kollégámmal, Barati Richárddal” – tudtuk meg Duhonyi Lászlótól.

fakivagas_dany_24

fakivagas_dany_34

Barati Richárd és Duhonyi László

 

A munkát végül sikeresen, és ami a legfontosabb, kár nélkül elvégezték.

Kapcsolódó cikkünk:
Favágás 40 méter magasan – Interjú Barati Richárd favágóval

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?